Päätoimittajan kolumni: Viina vie urat, perheen ja ter­vey­den, mutta mitäpä siitä?

Vanhat kuvat: Lu­mi­lau­tai­lun suosio nousi 2000-lu­vul­la ja nuoriso väsäsi omia hyp­py­rei­tä

Luitko jo tämän: Kym­me­nen ou­lu­lais­opet­ta­jat ker­to­vat, että van­hem­mil­ta tulee rajuja ja asiat­to­mia vies­te­jä

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ikä­ih­mis­ten pal­ve­lut kuntoon – Oulussa olemme epä­on­nis­tu­neet täysin ikä­ih­mis­ten laa­duk­kaas­sa oi­kea-ai­kai­ses­sa tuessa

Palvelurakenne uudistuu voimakkaasti. Ikäihmisten kotiin tarjottavia palveluita vahvistetaan raskaan hoidon sijaan. Näin on tarkoitus tehdä hyvinvointialueen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman luonnoksen mukaan.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisjohtajan Kirsti Ylitalo-Katajiston mukaan ikäihmisten kotona asumista tukevia palveluja vahvistetaan muuttamalla rakenteita.

Oulun kaupunki aloitti syksyllä 2018 Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa selvitystyön, jossa THL:n myöntämän tutkimusluvan turvin yhdistettiin kaupungin ja sairaanhoitopiirin asiakas- ja potilastiedot.

Tavoitteena oli selvittää, voitaisiinko peruspalveluja ja perusterveydenhuoltoa vahvistamalla laskea erikoissairaanhoidon kysyntää ja vaikuttaa muutenkin ikäihmisten raskaampien sosiaalipalvelujen kuten tehostetun palveluasumisen ja laitoshoidon tarpeeseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.