Pienituloisuus: Ou­lu­lai­nen Jaakko Koi­vu­kan­gas kertoo, miten alle tu­han­nen euron pal­kal­la tulee toimeen

OYS: OYSiin tullut poik­keuk­sel­li­sen paljon jä­nis­rut­to­ta­pauk­sia

Hankkeet: Hei­nä­pään jal­ka­pal­lon­sta­dion­pro­jek­ti jäihin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ih­mis­kaup­pa­tut­kin­ta ei hyy­dyt­tä­nyt mar­jo­jen myyntiä – vain Saa­rioi­nen on lo­pet­ta­nut ostot Po­la­ri­cal­ta ja Kian­ta­mal­ta

Muut isot kotimaiset marjanostajat odottavat, että poliisitutkinta valmistuu.

Kotimaista marjaa riittää tai sitten ei. Suomalaisilla elintarvikeyhtiöillä on erilaisia näkemyksiä siitä, kuinka hyvin marjoja on saatavilla tulevana marjakautena.
Kotimaista marjaa riittää tai sitten ei. Suomalaisilla elintarvikeyhtiöillä on erilaisia näkemyksiä siitä, kuinka hyvin marjoja on saatavilla tulevana marjakautena.
Kuva: Iiro Kerkelä

Marjayrityksiin kohdistuvat ihmiskauppaepäilyt muuttavat kotimaisen elintarviketeollisuuden raaka-ainevirtoja.

Kyselykierros elintarvikevalmistajille paljastaa, että ihmiskauppaepäilyt, tai edes -tuomiot, eivät automaattisesti johda marjahankintojen lopettamiseen.

Keskusrikospoliisi tutkii Polarica Marjahankintaan ja toiseen marjayritykseen liittyviä ihmiskauppaepäilyjä. Poliisi ei ole vahvistanut tutkinnan kohteena olevia yrityksiä, mutta Polarica on tiedotti asiasta itse. Yksi epäillyistä on thaimaalainen yrittäjä, joka on välittänyt poimijoita Polaricalle ja Kiantama oy:lle.

Polarica Marjahankinta ja Kiantama kuuluvat Suomen suurimpien marjayritysten joukkoon.

Ostot tehtiin ennen tietoa rikostutkinnasta

Polarica on ollut Valion tärkein suomalaisten metsämarjojen toimittaja. Viime satokauden marjat ostettiin ennen kuin yhtiöllä oli tietoa rikostutkinnasta,

Valiolla arvioidaan parhaillaan, mistä marjat hankitaan tulevana kesänä. Yhtiöstä toivotaan, että ennen sitä rikostutkinnasta saadaan lisätietoa ennen alkavaa marjakautta.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.