Henkirikokset: Oulussa jo toinen hen­ki­ri­kos viikon sisään

Lumi: Oulussa on nyt lunta poik­keuk­sel­li­sen paljon

Ihmiset: Ou­lu­lais­läh­töi­nen Jarkko Nyman kaatoi te­le­vi­sios­sa naisia liu­ku­hih­nal­ta, nyt hän on rak­say­rit­tä­jä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Kolumni
Tilaajille

Hyvällä per­he­po­li­tii­kal­la lisää lapsia

On tutkittu, että reilu perhepolitiikka ja panostukset lasten varhaiskasvatukseen voivat edistää korkeampaa syntyvyyttä pitkällä aikavälillä.

Olemme tottuneet lapsirikkaalla Pohjois-Pohjanmaalla siihen, että meidän ei tarvitse katsoa mittatikun kanssa syntyvyyslukuja.

Tosiasia kuitenkin on, että väestönkasvun on arvioitu taittuvan myös meillä 2030-luvulla. Viimeiset tilastot syntyvyydestä kertoivat tilanteen alueellamme kohentuneen, mutta huoltosuhteemme kehitykseen on yhä kiinnitettävä erityistä huomiota. Laskeva syntyvyys tietää alueellisten haasteiden lisäksi kasvupotentiaalin supistumista työikäisen väestön määrän vähetessä sekä yleisesti kestävyysvajeen kasvua.

Luottamuksen ja tulevaisuuden uskon rakentaminen on politiikanteon tärkeimpiä tavoitteita. Sen merkitys näkyy myös syntyvyydessä. Elämme historiallisessa epävarmuuden ajassa. Korona ja sen aiheuttamat terveys- ja taloushuolet varjostavat monen kodin arkea. Epävarmuus ruokkii epävarmuutta. Eri elämän alueisiin liittyvä epävarmuus on monesti keskeinen lastensaantia lykkäävä tekijä.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.