Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Kisa vaalien yk­kös­pai­kas­ta on nyt huip­pu­ki­reä, ja siksi pienet mo­kai­lut tai on­nis­tu­mi­set voivat rat­kais­ta lop­pu­tu­lok­sen

Rikokset: Yli­vies­kan kou­lu­puu­ko­tuk­ses­ta epäilty van­git­tu

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

HYL­KY-teok­sen voi nähdä tal­tioin­ti­na Cirkus Syd Ci­ne­mas­sa – ou­lu­lai­nen im­mer­sii­vi­nen teos vi­deoi­tiin Hiuk­ka­vaa­ras­sa ennen en­si-il­taa

HYLKY-teoksen taltioinnin toteutti Double Deuce Productions ja ohjaaja Kalle Jurvelin. – Katastrofi pakottaa meidät tilanteen eteen, jossa joudumme tekemään valintoja ja punnitsemaan omia arvojamme uudelleen. HYLKY esittää katsojalle perustavanlaatuisen kysymyksen: mikä meitä kannattelee niin yksilönä kuin yhteisönä? ohjaaja Pirjo Yli-Maunula sanoo.

HYLKY sai ensi-iltansa viime elokuussa Hiukanpihassa Hiukkavaarassa Oulussa. Esityksessä on mukana kolme sirkustaiteilijaa, kuvassa Angeliki Nikolakaki Kreikasta.
HYLKY sai ensi-iltansa viime elokuussa Hiukanpihassa Hiukkavaarassa Oulussa. Esityksessä on mukana kolme sirkustaiteilijaa, kuvassa Angeliki Nikolakaki Kreikasta.
Kuva: Janne-Pekka Manninen

Oululaisen Flow Productionsin tuottama monitaiteellinen, immersiivinen teos HYLKY nähdään taltiointina Vimeo-linkin kautta Cirkus Syd Cinemassa. Sen voi katsoa vuorokauden ajan 20.–21. maaliskuuta.

HYLKY sai kantaesityksensä Oulun juhlaviikoilla elokuussa 2020.

– HYLKY kuvattiin päivää ennen ensi-iltaa ilman yleisöä Hiukanpihassa Hiukkavaarassa, missä teosta esitettiinkin, tuottaja ja ohjaaja Pirjo Yli-Maunula kertoo.

Taltioinnin toteutti Double Deuce Productions ja ohjaaja Kalle Jurvelin. Kuvaajina toimivat Jurvelin ja Acke Salo.

– HYLKY esittää katsojalle perustavanlaatuisen kysymyksen: mikä meitä kannattelee niin yksilönä kuin yhteisönä? Yli-Maunula sanoo.

– Haaksirikkoutumisessa on kyse selviytymisestä, arvojen uudelleen tarkastelusta ja toivosta. Katastrofi pakottaa meidät tilanteen eteen, jossa joudumme tekemään valintoja ja punnitsemaan omia arvojamme uudelleen. Minkä varaan rakennamme toivomme ja millainen on se parempi huominen, jollaisesta haaveilemme?

HYLKY-teoksen valosuunnittelusta vastasi Jukka Huitila, puvustuksesta ja lavastuksesta Heidi Kesti. Kuvassa haaksirikkoutunut merimies (Janne Saarakkala).
HYLKY-teoksen valosuunnittelusta vastasi Jukka Huitila, puvustuksesta ja lavastuksesta Heidi Kesti. Kuvassa haaksirikkoutunut merimies (Janne Saarakkala).
Kuva: Janne-Pekka Manninen

Teoksessa esiintyvät sirkustaiteilijat Emma Langmoen, Angeliki Nikolakaki ja Hanna Moisala, tanssija Kira Riikonen, näyttelijä Tuukka Jukola, esitystaiteilija Janne Saarakkala, äänisuunnittelija-muusikko Anssi Laiho ja avustaja Nikke Launonen. Teoksen valosuunnittelusta vastasi Jukka Huitila, puvustuksesta ja lavastuksesta Heidi Kesti yhdessä Petri Haapakosken, Nikke Launosen ja Oulun seudun ammattiopiston floristimestariopiskelijoiden kanssa.

Taltiointina teos on 142 minuuttia pitkä. Lisäksi on mahdollista seurata haastatteluhetkeä, jossa ohjaaja Pirjo Yli-Maunula vastaa kysymyksiin.

Verkostoitumisalusta Cirkus Syd toimii Lundista, Ruotsista käsin. Lipun striimaukseen voi ostaa Cirkus Sydin nettisivuilta.

Oululainen Flow Productions valittiin vuoden teatteriksi 2020. Flow Productions on tanssitaiteilija Pirjo Yli-Maunulan johtama tuotantoryhmä, joka tuottaa elämyksellisiä, monitaiteisia näyttämöteoksia, immersiivisiä eli upottavia paikkasidonnaisista teoksia sekä Flow-sirkus-esityssarjaa.