Työtaistelut: Kaupan alan lakko sulkee kaksi Oulun isointa Prismaa – Ci­ty­mar­ke­tien au­kio­loai­ko­ja ly­hen­ne­tään

Pääkirjoitus: Tuhoisa maan­jä­ris­tys panee Er­doğa­nin luot­ta­muk­sen koet­teel­le mutta voi myös lientää kan­sain­vä­li­siä suh­tei­ta

Luitko jo tämän : Kui­va­jää­tä val­mis­ta­nut nuori työn­te­ki­jä löy­det­tiin kuol­lee­na Oulussa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Hyl­keen­pyyn­nis­sä olleen miehen ase laukesi Ka­la­joel­la, luoti lävisti veneen ja haa­voit­ti kahta jäällä ollutta met­säs­tys­to­ve­ria

Paikalle hälytettiin Rajavartiolaitoksen ja pelastuslaitoksen veneet, joilla loukkaantuneet metsästäjät siirrettiin rantaan ja siitä helikopterilla jatkohoitoon. Poliisin alustavan tiedon mukaan loukkaantuneet eivät ole hengenvaarassa.

Hylje kuvattuna Perämerellä. Arkistokuva ei liity jutun tapaukseen.
Hylje kuvattuna Perämerellä. Arkistokuva ei liity jutun tapaukseen.
Kuva: Anssi Jokiranta

Kaksi hylkeenpyynnissä Kalajoella ollutta miestä on loukkaantunut vahingonlaukauksesta perjantaina iltapäivällä, kertoo poliisi.

Onnettomuus tapahtui Himankakylän kohdalla Pappilankarin eteläpuolella merialueella. Mieskolmikko oli ajanut veneellä jäätikön reunaan ja kaksi heistä oli lähtenyt jäälle hylkeitä pyytämään.

– Pyynnistä palattuaan toinen miehistä oli antanut aseen kolmannelle miehelle joka vei sen veneen sisälle kajuuttaan. Tuntemattomasta syystä ase oli lauennut ja lävistänyt veneen kokan sekä osunut molempiin jäällä olleisiin miehiin, poliisi kertoo tiedotteessa.

Tilanteessa oli onni onnettomuudessa, että lähistöllä olleessa toisessa seurueessa oli mukana lääkäri, joka paikalle päästyään antoi loukkaantuneille ensiapua.

Paikalle hälytettiin Rajavartiolaitoksen ja pelastuslaitoksen veneet, joilla loukkaantuneet metsästäjät siirrettiin rantaan ja siitä helikopterilla jatkohoitoon.

Poliisin alustavan tiedon mukaan loukkaantuneet eivät ole hengenvaarassa.

Poliisi kertoo tutkivansa metsästysonnettomuuden syytä eikä tiedota asiasta toistaiseksi enempää.