Vihapuhe: Lauri Nikula antoi tör­ky­pu­heen virrata vuosia, kunnes mitta tuli täyteen

Ruoka: Ou­lu­lais­ten ba­naa­nit kyp­sy­vät Van­taal­la

Harrastukset: Suo­si­tuil­le ke­ra­miik­ka­kurs­seil­le pääsee Oulussa vain tuu­ril­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Huu­me­on­gel­ma Oulussa to­del­li­nen – penk­kien poisto Valkean edus­tal­ta on on­gel­man laas­ta­roi­mis­ta eikä ih­mis­ten aut­ta­mis­ta

Oulun kaupunki päätyi poistamaan penkit Valkean edustalta, koska alueella esiintyi häiriökäyttäytymistä. Ratkaisu on herättänyt keskustelua puolesta ja vastaan.

Suomessa ja myös meillä Oulussa asiantuntijat ovat nostaneet esille huolensa nuorten huumekuolemista, lisääntyneestä huumeiden käytöstä sekä sen aiheuttamista haitoista yksilölle ja yhteiskunnalle. Huoli perustuu tutkittuun, tilastoituun ja koettuun tietoon.

Me A-klinikkasäätiön Katuklinikka-hankkeessa olemme tehneet jalkautuvaa ja etsivää huumetyötä Oulussa vuodesta 2019. Kohtaamme vuosittain huumeita käyttäviä ihmisiä Oulun seudulla, jotka eivät ole palveluissa tai ovat niissä löyhästi kiinni (855 eri kohtaamista vuonna 2022). Toimimme myös siltana palveluihin, joita vaille ihminen on jäänyt.

Saamme työssämme tärkeää tietoa huumeiden käyttöön liittyvistä ilmiöistä, ihmisten palvelutarpeesta sekä palveluverkoston kyvystä reagoida tarpeeseen.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.