Oulun kaupunki: Oulu aikoo ko­rot­taa luot­ta­mus­toi­mis­ta mak­set­ta­via palk­kioi­ta rei­lus­ti

Autismi: Johanna Vuo­ri-Kar­via sai tietää vasta ne­li­kymp­pi­se­nä, miksi hän on eri­lai­nen

Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Huuh­ka­jien pää­val­men­ta­ja Markku Kanerva puhuu Kalevan haas­tat­te­lus­sa men­nees­tä EM-tur­nauk­ses­ta ja al­ka­vas­ta Kan­so­jen lii­gas­ta – "Olemme päät­tä­neet jouk­kueen kanssa, että rimaa nos­te­taan jat­kos­sa­kin"

Huuhkajat aloittaa lauantaina Kansojen liigan ottelunsa. Joukkueen seuraava suuri tavoite on selviytyä kesän 2024 EM-turnaukseen.

Markku Kanerva vieraili toukokuussa Oulussa, kun hän oli puhujana Kirkkopäivillä.
Markku Kanerva vieraili toukokuussa Oulussa, kun hän oli puhujana Kirkkopäivillä.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen
Mennään vajaa vuosi taaksepäin. Mitä muistat Kööpenhaminan tunnelmista ennen Suomen historiallista EM-avausta?

– Tietynlainen pitkä odotus alkoi realisoitua. Siinä oli paljon epävarmuustekijöitä, päästäänkö kisat ylipäätään pelaamaan. Kaupungilla aisti, että nyt olemme kisoissa. Panokset olivat kovat, mutta ylijännittäminen ei yleensä ole kovin tehokasta toiminnan kannalta. Sellainen sopiva hyvä virinä oli aistittavissa joukkueesta.

– Eihän kukaan odottanut, että naaraamme siitä voiton: Suomi pääsi kisoihin ottamaan kolme kertaa kunnolla kuokkaan ja se on sitten siinä. Onneksi pystyimme osoittamaan, että taistelimme loppuun asti jopa jatkoon pääsystä.

Voitko raottaa hieman ovea pukukoppiin? Miten voisit kuvailla tilannetta Christian Eriksenin sydänkohtauksen jälkeen?

– Yleensä pyrin valmistautumaan eri tilanteisiin, mutta en ollut kyllä tuollaiseen valmistautunut. Nyt oli niin dramaattisesta asiasta kysymys, että meillä kaikilla oli lähinnä epätietoisuus, mitä pelin jatkumisen kannalta käy. Pidimme parikin kokousta Uefan edustajien ja tuomarin kanssa. Sitten saimme onneksi tiedon, että Christian on hengissä ja peliä jatketaan.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.