Kolumni: Yh­dys­val­tain abort­ti­pää­tök­sen hä­viä­jiä ovat ta­sa-ar­vo ja naisten ih­mi­soi­keu­det, ja ke­hi­tyk­ses­tä on syytä olla huo­lis­saan myös täällä

Oulun yliopisto: Kol­le­gion tuore päätös syn­nyt­tää kitkaa Oulun yli­opis­ton yh­tei­sön ja johdon välillä

Tilaajille

Huuh­ka­jien pää­val­men­ta­ja Markku Kanerva puhuu Kalevan haas­tat­te­lus­sa men­nees­tä EM-tur­nauk­ses­ta ja al­ka­vas­ta Kan­so­jen lii­gas­ta – "Olemme päät­tä­neet jouk­kueen kanssa, että rimaa nos­te­taan jat­kos­sa­kin"

Huuhkajat aloittaa lauantaina Kansojen liigan ottelunsa. Joukkueen seuraava suuri tavoite on selviytyä kesän 2024 EM-turnaukseen.

Markku Kanerva vieraili toukokuussa Oulussa, kun hän oli puhujana Kirkkopäivillä.
Markku Kanerva vieraili toukokuussa Oulussa, kun hän oli puhujana Kirkkopäivillä.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen
Mennään vajaa vuosi taaksepäin. Mitä muistat Kööpenhaminan tunnelmista ennen Suomen historiallista EM-avausta?

– Tietynlainen pitkä odotus alkoi realisoitua. Siinä oli paljon epävarmuustekijöitä, päästäänkö kisat ylipäätään pelaamaan. Kaupungilla aisti, että nyt olemme kisoissa. Panokset olivat kovat, mutta ylijännittäminen ei yleensä ole kovin tehokasta toiminnan kannalta. Sellainen sopiva hyvä virinä oli aistittavissa joukkueesta.

– Eihän kukaan odottanut, että naaraamme siitä voiton: Suomi pääsi kisoihin ottamaan kolme kertaa kunnolla kuokkaan ja se on sitten siinä. Onneksi pystyimme osoittamaan, että taistelimme loppuun asti jopa jatkoon pääsystä.