Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Kaleva live: Katso pai­kal­lis­ta jal­ka­pal­loa suorana – ACO/OLS kohtaa Her­cu­lek­sen

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Huuh­ka­jat yrittää liitää MM-jat­ko­kar­sin­toi­hin, tiis­tai­na vastaan asettuu Ranskan täh­ti­nip­pu – "On aivan huikeaa päättää kar­sin­nat al­ku­loh­kon osalta täl­lai­seen peliin"

Suomi isännöi tiistaina karsintalohkon päätöspelissään kivikovaa Ranskaa. Jos Ukraina pysyy Huuhkajien takana, jatkokarsintapaikka on varma.

Suomi juhli lauantaina Marcus Forssin tekemää 0–1-osumaa.
Suomi juhli lauantaina Marcus Forssin tekemää 0–1-osumaa.
Kuva: Fehim Demir

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue on tiistai-iltana Helsingin Olympiastadionilla kovassa paikassa. Vastassa on hallitseva maailmanmestari Ranska, ja Huuhkajilla on mahdollisuus lunastaa MM-jatkokarsintapaikka.

– Saimme upean tuloksen ja oli fantastinen peli Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Se varmasti nosti kovasti itseluottamustamme, Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva sanoi maanantaina.

Suomi haki viime viikonloppuna 3–1-vierasvoiton Bosnia-Hertsegovinan kotikentältä. Ranska on jo varmistanut lopputurnauspaikkansa. Suomi kisaa Ukrainan kanssa jatkokarsintoihin oikeuttavasta lohkon kakkossijasta.

– On aivan huikeaa päättää karsinnat alkulohkon osalta tällaiseen peliin, kun vastassa on hallitseva maailmanmestari ja Kansojen liigan voittaja. Paljon on potissa, mutta ei kisapaikka vielä varmistu, vaikka voittaisimme, Kanerva muistutti.

Voitto veisi varmuudella jatkokarsintoihin

Huuhkajat on ennen tiistain päätöspelejä lohkokakkosena kahden pisteen etumatkalla Ukrainaan, jolla on Suomea yhden osuman huonompi maaliero. Tasapisteissä joukkueiden paremmuus määräytyy ensimmäisenä maalieron perusteella.

Voitto Ranskasta toisi Suomelle kakkospaikan varmuudella.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.