Hu­ma­lai­nen kuski pöl­lyt­ti pien­ta­rei­ta Kem­pe­lees­sä, huu­me­päis­sään ajel­tiin Oulussa ja Vaa­las­sa

Oulun poliisi tiedottaa kolmesta päihtyneestä kuljettajasta, joiden autoilun poliisi pysäytti perjantai-iltana. 

Yhden heistä poliisi tavoitti Kempeleestä. Ilmoittajan mukaan Sarkkirannassa liikkui autoilija, jonka ajon epävarmuus oli herättänyt huomiota. Auto oli mutkitellut ja käynyt välillä ojassakin. 

Poliisipartio tavoitti autoilijan Myllytien liikenneympyrän luota. Autoa ajoi Suomessa käymässä oleva ulkomaalainen mies, joka puhalsi alkometriin 1,29 promillea. Poliisi kirjasi rikosilmoituksen törkeästä rattijuopumuksesta. Kuljettaja käytettiin verikokeessa ja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. 

Toinen päihtynyt kuljettaja jäi kiinni Oulussa Haukiputaantiellä. 20-vuotias mieskuljettaja antoi huumausainepikatestissä positiivisen tuloksen amfetamiinille.

Kävi myös ilmi, että mies oli aiempien rikosten vuoksi jo määrätty ajokieltoon. Partio käytti miestä verikokeessa ja kirjasi rikosilmoituksen huumausaineen käyttörikoksesta sekä rattijuopumuksesta.

Kolmannen rattijuopon poliisi pysäytti valtatiellä 22 Vaalassa. Vastaan tullut auto oli hetken aikaa pois poliisipartion näkyviltä, mutta vähän myöhemmin partio löysi kyseisen auton ojaan ajettuna lähistöltä.

Auton luona oli kaksi miestä, joista toisen partio tunnisti autoa kuljettaneeksi mieheksi. 

Kuljettajalle tehty huumausainepikatesti kertoi miehen käyttäneen amfetamiinia. Miestä käytettiin verikokeessa humalatilan varmentamiseksi ja hänet määrättiin ajokieltoon.

Poliisi kirjasi rikosilmoituksen rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.