Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Huip­pu­tär­keä il­mas­to­vies­ti jäi pahaksi onneksi so­ta­jär­ky­tyk­sen alle

Ukrainan sota imaisi maailman huomion Kansainvälisen ilmastopaneelin uudelta raportilta, jonka viesti on hyvin vakava. Parhaassa tapauksessa sota voi kuitenkin johtaa toimiin, jotka jarruttavat ilmastonmuutosta.

Hallitustenvälisen ilmastopaneelin IPCC:n raportin julkistus osui onnettomaan ajankohtaan. Se esiteltiin viime maanantaina, kun sota Ukrainassa oli neljän päivän ikäinen.

Raportti olisi ansainnut maksimaalisen julkisuuden. Nyt se jäi surullisten sotauutisten jalkoihin.

Asia toivottavasti vielä korjaantuu – näin siitä huolimatta, ettei raportin sisältö koronan väsyttämille ja Ukrainan sodan järkyttämille kansalaisille varsinainen toivon tuoja olekaan. Toivoakin kuitenkin on, jos on toimia.

Ilmastopaneelin uusimman raportin perusviesti on nyt se, että toimilla ilmastonmuutokseen jarruttamiseksi on polttava kiire. Näin siksi, että sopeutuminen muutoksiin vaikeutuu sitä mukaa kun maapallon keskilämpötila nousee.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.