Pääkirjoitus: Suomen side Ruot­siin vah­vem­pi ja ta­sa-ar­voi­sem­pi kuin yli 200 vuo­teen, on jo aika unohtaa komp­lek­sit

Suurpetokeskus: Tuore tar­kas­tus kertoo useista puut­teis­ta Kuu­sa­mon suur­pe­to­kes­kuk­ses­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

HS: Tiina Jylhä purkaa mas­ki­kau­pat ja vaatii Huol­to­var­muus­kes­kuk­sel­ta kolmen mil­joo­nan euron kor­vaus­ta

Kauneusalan yrittäjä Tiina Jylhän yritys on ilmoittanut Huoltovarmuuskeskukselle (HVK) purkavansa sen kanssa tehdyt suojamaskikaupat, kertoo Helsingin Sanomat.

Arkistokuva.
Arkistokuva.
Kuva: Riina Puurunen

Kauneusalan yrittäjä Tiina Jylhän yritys on ilmoittanut Huoltovarmuuskeskukselle (HVK) purkavansa sen kanssa tehdyt suojamaskikaupat, kertoo Helsingin Sanomat.

Jylhä vaatii HS:n mukaan Huoltovarmuuskeskukselta lähes kolmen miljoonan euron korvausta menetetystä katteesta.

Huoltovarmuuskeskus tilasi talousrikostaustaiselta Jylhältä ja ulosottovelkaiselta yrittäjältä Onni Sarmasteelta noin 10 miljoonalla eurolla maskeja. Sittemmin kaupoissa on ilmennyt lukuisia ongelmia ja HVK on itsekin vaatinut kauppojen purkua tai osittaista purkua.

Sarmasteen maskeista tuli allergiaoireita, eivätkä ne soveltuneet sairaalakäyttöön. Sarmaste on ollut poliisin pidättämänä tutkinnassa, jossa poliisi tutkii kauppoihin liittyviä rikosepäilyjä. Jylhän juristi Kari Uoti on kertonut aiemmin, ettei Jylhä ole epäiltynä.

Kaupat Jylhän kanssa puolestaan jäivät kesken – varat jämähtivät virolaispankkiin rahapesuepäilyn takia. Sittemmin Uoti on kertonut HS:lle, ettei pankki enää epäile Jylhää.

Huoltovarmuuskeskus ehti lähettää Jylhän tilille ennakkona yli 2,5 miljoonaa euroa, mutta rahat ovat nyt takavarikossa turvaamistoimena, HS kertoo. Uoti kertoo lehdelle, että hän ja hänen päämiehensä pidättävät kyseisen maksun osana korvaussuoritusta. Jos loppusuoritusta ei saada toukokuun puoliväliin mennessä, he aikovat käynnistää oikeustoimet.

Jylhän yhtiön kaupan purkuperusteena on se, että kauppaa on mahdotonta toteuttaa Huoltovarmuuskeskuksen toimenpiteiden takia, HS kertoo.