Luitko jo tämän: Sä­de­sie­ni lymysi Oulun po­lii­si­ta­los­sa, po­lii­sin yk­si­näi­nen tais­te­lu päättyi äl­lis­tyt­tä­vään voit­toon kor­keim­mas­sa oi­keu­des­sa

Pääkirjoitus: Kou­lu-uh­kauk­set eivät koskaan ole hyvää "läp­pää"

Kalevan podcastit: Raksila on isojen muu­tos­ten edessä, mutta min­kä­lais­ten?

HS: Suomen raja sul­keu­tuu isolta osalta ve­nä­läis­tu­ris­tei­ta ensi yönä – hal­li­tus tie­dot­taa asiasta il­ta­päi­väl­lä

Matkustamisen ehdot Venäjältä Suomeen kiristyvät. Arkistokuva.
Matkustamisen ehdot Venäjältä Suomeen kiristyvät. Arkistokuva.
Kuva: Hannu Alaluusua

Hallitus päättää tänään todennäköisesti siitä, että venäläiset eivät saa tulla enää maahan turistiviisumin turvin, kertoo Helsingin Sanomat.

Lehden tietojen mukaan uusien rajasäännösten on määrä tulla voimaan jo torstain ja perjantain välisenä yönä.

Venäjältä on tullut Suomeen kymmeniätuhansia ihmisiä sen jälkeen, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi osittaisesta liikekannallepanosta viime viikon keskiviikkona. Putinin ilmoituksen jälkeen Venäjältä on lähtenyt erityisesti kutsuntaikäisiä miehiä.

Hallitus kokoontuu tänään iltapäivällä.

Liikenne Venäjältä Suomeen on painottunut viime päivänä Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoille. Sen sijaan Kuusamossa tai Lapin raja-asemilla ei ole kävijämäärät yhtä paljon kasvaneet.

Alustavien arvioiden mukaan venäläisten tulo Suomeen voisi vähentyä puoleen nykyisestä.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.)sanoi viime perjantaina, että raja on tarkoitus sulkea yksinomaan turistiviisumin turvin tulevilta. Sen sijaan perhesyyt, työt tai opiskelu voivat olla peruste maahantulolle edelleen. Myös humanitaaristen syiden perusteella Venäjältä pääsee Suomeen.