HS: Nokia siirtää 5g-tek­no­lo­gian ke­hi­tys­tä Ouluun – "Jär­jes­tel­mä­pii­rien ke­hi­tys­tä ja oh­jel­moin­tia li­sä­tään"

Nokia siirtää viidennen sukupolven matkapuhelinverkkojen kehitystä Ouluun.

-
Kuva: Moilanen Jukka-Pekka

Verkkolaitteita valmistava Nokia siirtää viidennen sukupolven matkapuhelinverkkojen kehitystä Ouluun. Nokian matkapuhelinverkkojen liiketoimintajohtaja Tommi Uitto vahvistaa tiedon Helsingin Sanomien mukaan. 

Nokia on tänä vuonna palkannut Suomeen jo 350 työntekijää lisää etenkin järjestelmäpiirien kehitykseen ja niiden ohjelmointiin. Suurin osa heistä on palkattu Ouluun. 

Lue myös: Oulun rooli Nokian 5G-tuotekehityksessä on vahva: "Väkeä on palkattu joka paikkaan, mutta näistä Ouluun tullut osuus on suurin"

Uitto kommentoi Helsingin Sanomissa: "Jatkamme palkkaamista tälle alueelle Suomessa edelleen. Jokunen vuosi sitten piirejä kehitettiin Shanghaissa Kiinassa tai teetettiin kokonaan alihankintana."

Järjestelmäpiirien kehitystä ja ohjelmointia lisätään Suomessa siksi, että täällä on saatavilla äskettäin valmistuneita insinöörejä, Uitto kertoo.

Helsingin Sanomat kirjoittaa, että Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri kertoo olevansa ylpeä nokialaisten tekemästä työstä Suomessa ja erityisesti Oulussa.

"Olen ylpeä nokialaisten tekemästä työstä Suomessa ja erityisesti Oulussa. Nokialla on selkeä etenemissuunnitelma 5g:n kehittämiseksi edelleen, ja odotamme jatkuvaa paranemista tämän vuoden ja ensi vuoden aikana lisäämällä järjestelmäpiirituotteiden osuutta", kirjoittaa toimitusjohtaja Suri sähköpostiviestissään.

Helsingin Sanomien mukaan Nokian 5g-suunnitelmat törmäsivät aiemmin sekavaan johtamiseen ja viivyttelyyn teknologian vaihdossa.

Ouun kaupunki varasi Nokialle lokakuussa Oulun Ruskonselän kaupunginosasta noin kymmenen hehtaarin suuruisen teollisuustontin. Tontin rajat ja lopullinen pinta-ala tarkentuvat suunnittelun edetessä. Nokia ilmoittaa hakemuksessaan perusteluksi rakentaa uudet, toiminnalleen paremmin soveltuvat toimitilat.

Otsikkoa korjattu 30.10. kello 14. Nokia siirtää Ouluun 5g-teknologiaa.