Pääkirjoitus: Suomen side Ruot­siin vah­vem­pi ja ta­sa-ar­voi­sem­pi kuin yli 200 vuo­teen, on jo aika unohtaa komp­lek­sit

Suurpetokeskus: Tuore tar­kas­tus kertoo useista puut­teis­ta Kuu­sa­mon suur­pe­to­kes­kuk­ses­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

HS: Ko­koo­mus muutti kan­taan­sa: vaatii an­sio­si­don­nais­ta työt­tö­myys­tur­vaa kai­kil­le

Sanna Marinin hallituksen yhtenä tavoitteena on tehdä jatkoselvitys siirtymisestä yleiseen ansiosidonnaiseen työttömysturvaan.

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki pitää nykyistä työttömyysturvamallia epäoikeudenmukaisena.
Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki pitää nykyistä työttömyysturvamallia epäoikeudenmukaisena.
Kuva: Joel Maisalmi

Oppositiopuolue Kokoomus on muuttanut kantaansa ja vaatii nyt ansiosidonnaisen työttömyysturvan ulottamista kaikille, uutisoi Helsingin Sanomat. 

– Kokoomus on nyt kääntynyt ajamaan universaalia ansioturvaa. En tiedä, onko kokoomus varsinaisesti aiemminkaan sitä vastustanut, mutta puolueella ei ole ollut asiaan kovin vahvaa kantaa, kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki kertoo HS:lle.

Lepomäen mukaan nykymuodossaan järjestelmä ei ole oikeudenmukainen. 

Tällä hetkellä ansiosidonnaista työttömyysturvaa voivat saada vain työttömyyskassojen jäsenet. Myös kassoihin kuulumattomat joutuvat maksamaan palkastaan lakisääteisiä työttömyysvakuutusmaksuja.

Sanna Marinin (sd) johtaman hallituksen yhtenä tavoitteena on tehdä jatkoselvitys siirtymisestä yleiseen ansiosidonnaiseen työttömysturvaan. Jatkoselvityksen tekemistä ei ole vielä aloitettu.