Vaalitentti: Katso tal­len­ne Kalevan vaa­li­ten­tis­tä, mukana kuusi ni­me­käs­tä eh­do­kas­ta Oulun vaa­li­pii­ris­tä

Pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tok­sen tor­jun­ta ei ole vi­her­hump­paa – maa­pal­lon läm­pe­ne­mi­nen mah­dol­lis­ta saada kuriin

Kolumni: Ou­lu­lais­kou­lun hyvät ko­ke­muk­set kou­lu­pu­dok­kai­den kanssa osoit­ta­vat, miten tärkeää on kokemus po­ruk­kaan kuu­lu­mi­ses­ta

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Ho­vi­oi­keus antoi kol­man­nen pää­tök­sen Oulun sek­suaa­li­ri­kos­vyyh­des­tä – tuomio pysyi en­nal­laan

Rovaniemen hovioikeus on antanut kolmannen tuomionsa Oulussa viime vuonna paljastuneesta poikkeuksellisen törkeästä seksuaalirikosvyyhdestä.

-
Kuva: Anssi Jokiranta

Rovaniemen hovioikeus on antanut kolmannen tuomionsa Oulussa viime vuonna paljastuneesta poikkeuksellisen törkeästä seksuaalirikosvyyhdestä. 

Se ei ole muuttanut ShiraqaYosefin Oulun käräjäoikeudelta viime kesänä saamaa kahden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Vuonna 1998 syntynyt Yosefi oli sukupuoliyhteydessä 13-vuotiaan tytön kanssa. Lisäksi hän teki tälle seksuaalisia tekoja, jotka olivat omiaan vahingoittamaan lapsen terveyttä. Mies muun muassa suuteli tyttöä ja kosketteli tätä sukuelimen alueelta.

Hyväksikäyttö tapahtui syyskuun ja lokakuun välisenä aikana syksyllä 2018. Mies otti sosiaalisen median välityksellä yhteyttä tyttöön ja he tapasivat hänen asunnossaan, missä rikos tapahtui.

Maksettava korvauksia ja oikeuskulut

Mies velvoitettiin maksamaan uhrilleen 8 700 euroa vahingonkorvausta kivusta, särystä, kärsimyksestä sekä psyykkisen tilan heikkenemisestä.

Lisäksi hän joutuu maksamaan tytön käräjä- ja hovioikeuskuluja yhteensä noin 8300 euroa. Tuomitun omat käräjä- ja hovioikeuskulunsa eli yhteensä noin 17 000 euroa maksetaan valtion varoista hänen taloudellisten olojen vuoksi.

Mies vaati hovioikeudessa hylkäämään häntä vastaan nostetun syytteen tai ainakin alentamaan hänen tuomiotaan. Hovioikeus järjesti asiassa suullisen pääkäsittelyn joulukuun puolivälin tienoilla.

Se antoi tuomionsa keskiviikkona. Se on määrätty salassapidettäväksi 60 vuoden ajaksi, minkä lisäksi myös asianomistajan ja hänen huoltajiensa henkilöllisyys on määrätty salaiseksi.

Hovioikeus kertoo yksimielisestä ratkaisustaan julkisella selosteella.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi myös seitsemän muuta ulkomaalaistaustaista miestä samaan tyttöön kohdistuneista törkeistä seksuaalirikoksista. Heistä kuusi valitti hovioikeuteen.

Osa on saanut jo tuomionsa, osalla oikeuskäsittely on vielä edessäpäin.