Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Jääkiekko: SM-sar­jan par­haa­na pe­laa­ja­na pal­ki­tun Markus Loposen te­ho­ket­ju johtaa Kärpät kul­ta­jah­tiin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Hoi­to­ket­jun viat pal­jas­tu­vat osas­tol­la 86 - nuo­ri­so­psy­kiat­rian paikat eivät riitä

OYSin nuorisopsykiatrinen osasto 86 on ollut niin täynnä, että potilaita on jouduttu siirtämään aikuisten osastoille. Hoitoketjun puutteet on tunnistettu ja korjauksiakin on luvassa. Lupausten lunastamisessa on vielä työtä.

OYSin nuorisopsykiatrian osasto on niin täynnä nuoria potilaita, että osa alaikäisistä avun tarvitsijoista on jouduttu sijoittamaan aikuisten osastoille. Osaston ylikuormitus on jatkunut vuosikausia. Nyt tilanne on kiertynyt siihen pisteeseen että patjat ovat loppuneet (Kaleva 17.2.).

Suuri osa nuorisopsykiatrian osasto 86:n potilaista on vaikeasti oirehtivia, syömishäiriöistä kärsiviä nuoria.

Osastolle hoitoon tulleita nuoria on jouduttu sijoittamaan aikuisten psykiatriselle osastolle. Kuluneella viikolla 13-vuotias siirrettiin lasten psykiatriselle osastolle ja vanhempi nuori aikuisten osastolle.

Nuorisopsykiatrian osastolla on 22 potilaspaikkaa. Se on perustettu vuonna 2021.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.