Kaleva Live: Tulevan kauden AC Oulu esit­täy­tyy suu­rel­le ylei­söl­le, vas­tas­sa re­ser­vi­jouk­kue OLS – katso kauden en­sim­mäi­nen har­joi­tus­ot­te­lu suorana täältä

Vanhat kuvat: Nos­tal­gi­nen jou­lu­kuu Oulussa 2002 – tier­na­täh­det lois­ti­vat ja Gimmel jakoi nim­ma­rei­ta Stock­man­nil­la

Luitko jo tämän: Ko­hon­neet len­to­lip­pu­jen hinnat har­mit­ta­vat Oulusta Hel­sin­kiin len­tä­viä, Nor­we­gian tark­kai­lee ti­lan­net­ta – "Pi­däm­me reittiä tar­kas­ti sil­mäl­lä"

Hir­vi­jah­ti vauh­tiin poh­joi­ses­sa lauan­tai­na – var­si­nai­nen hirven met­säs­tys­ai­ka alkaa Poh­jois-Poh­jan­maal­la ja Kai­nuus­sa

Muualla maassa varsinainen hirven metsästysaika alkaa viikkoa myöhemmin eli 8. lokakuuta.

Varsinainen hirven metsästysaika alkaa Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa lauantaina.
Varsinainen hirven metsästysaika alkaa Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa lauantaina.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Hirvenmetsästys jatkuu Lapissa, Kuusamossa ja Taivalkoskella lauantaina 1.10. Samaan aikaan varsinainen hirven metsästysaika alkaa Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa.

Muualla maassa varsinainen hirven metsästysaika alkaa viikkoa myöhemmin eli 8.10.2022.

Hirvenmetsästyksen ensimmäinen jakso alkoi Lapissa sekä Kuusamossa ja Taivalkoskella syyskuun alussa ja päättyi 21. päivä alkaneeseen kiimarauhoitukseen.

Muualla maassa hirveä on saanut metsästää vahtimalla pellolta syyskuun alusta. Varsinaisen metsästysajan alkaessa myös muut metsästysmuodot tulevat sallituiksi. Hirven metsästysaika päättyy koko maassa 15.1.2023.

Syksyn ja talven jahdeissa on koko maassa käytössä 36 630 hirven, 74 200 valkohäntäpeuran, 581 kuusipeuran ja 18 metsäpeuran pyyntilupaa. Yhdellä pyyntiluvalla saa kaataa yhden aikuisen tai kaksi vasaa, ellei pyyntiluvan ehdoissa ole muuta määrätty.

Hirven pyyntilupamäärä pienentyi viime vuoteen nähden noin 12 prosenttia.

Luonnonvarakeskuksen tuottaman arvion mukaan koko maan hirvikanta pienentyi viime kauden metsästyksellä noin 6 prosenttia ja oli metsästyskauden jälkeen noin 80 800 hirveä. Hirvikantaa on pienennetty metsästyksellä ja kanta oli viime kauden jälkeen noin neljänneksen pienempi kuin viisi vuotta sitten. Hirvikanta on puolittunut 20 vuoden aikana.

Katso tuoreet kaa­to­lu­vut Kalevan hir­vi­las­ku­ris­ta.