Eduskuntavaalit: Kisa kan­sa­ne­des­ta­ja­pai­kois­ta on kova, näin Oulun vaa­li­pii­rin pii­ri­joh­ta­jat en­na­koi­vat vaalin lop­pu­tu­los­ta

Kommentti: Tyy­ty­mät­tö­myys pa­kot­taa Kärpät muu­tok­siin – ur­hei­lu­puo­len johto siirtyy uusiin käsiin

Luitko jo tämän: OYSin nuo­ri­so­psy­kiat­rian osas­tol­la ryh­dyt­tiin toimin avin tar­kis­tus­käyn­nin jälkeen

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Hir­vi­jah­ti vauh­tiin poh­joi­ses­sa lauan­tai­na – var­si­nai­nen hirven met­säs­tys­ai­ka alkaa Poh­jois-Poh­jan­maal­la ja Kai­nuus­sa

Muualla maassa varsinainen hirven metsästysaika alkaa viikkoa myöhemmin eli 8. lokakuuta.

Varsinainen hirven metsästysaika alkaa Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa lauantaina.
Varsinainen hirven metsästysaika alkaa Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa lauantaina.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Hirvenmetsästys jatkuu Lapissa, Kuusamossa ja Taivalkoskella lauantaina 1.10. Samaan aikaan varsinainen hirven metsästysaika alkaa Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa.

Muualla maassa varsinainen hirven metsästysaika alkaa viikkoa myöhemmin eli 8.10.2022.

Hirvenmetsästyksen ensimmäinen jakso alkoi Lapissa sekä Kuusamossa ja Taivalkoskella syyskuun alussa ja päättyi 21. päivä alkaneeseen kiimarauhoitukseen.

Muualla maassa hirveä on saanut metsästää vahtimalla pellolta syyskuun alusta. Varsinaisen metsästysajan alkaessa myös muut metsästysmuodot tulevat sallituiksi. Hirven metsästysaika päättyy koko maassa 15.1.2023.

Syksyn ja talven jahdeissa on koko maassa käytössä 36 630 hirven, 74 200 valkohäntäpeuran, 581 kuusipeuran ja 18 metsäpeuran pyyntilupaa. Yhdellä pyyntiluvalla saa kaataa yhden aikuisen tai kaksi vasaa, ellei pyyntiluvan ehdoissa ole muuta määrätty.

Hirven pyyntilupamäärä pienentyi viime vuoteen nähden noin 12 prosenttia.

Luonnonvarakeskuksen tuottaman arvion mukaan koko maan hirvikanta pienentyi viime kauden metsästyksellä noin 6 prosenttia ja oli metsästyskauden jälkeen noin 80 800 hirveä. Hirvikantaa on pienennetty metsästyksellä ja kanta oli viime kauden jälkeen noin neljänneksen pienempi kuin viisi vuotta sitten. Hirvikanta on puolittunut 20 vuoden aikana.

Katso tuoreet kaa­to­lu­vut Kalevan hir­vi­las­ku­ris­ta.