Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Hir­vi­jah­ti alkoi Poh­jois-Poh­jan­maal­la ry­ti­näl­lä – Katso Kalevan hir­vi­las­ku­ris­ta ajan­ta­sai­set kaa­to­mää­rät

Ensimmäisenä viikonloppuna ammuttiin eri puolilla maakuntaa noin 700 hirveä.

Hirvijahti pääsi Pohjois-Pohjanmaalla toden teolla vauhtiin lauantaina. Keskiviikkoon 5.10. mennessä Oulun alueella on pyydetty yhteensä 473 aikuista ja 330 vasaa.

Kun tähän mennessä hirviä oli kaadettu vain noin 100, niin ensimmäisen varsinaisen hirvestysviikonlopun saldoksi tuli Pohjois-Pohjanmaalla noin 700 hirveä.

Aktiivisimpia hirviporukat ovat olleet Limingan ja Piippolan seuduilla, joissa lupia on tullut käytetyksi jo kolmisenkymmentä.

Suomen riistakeskus myönsi Oulun toimialueelle 4 075 hirvenpyyntilupaa, joka on suunnilleen sama määrä kuin viime vuonna, jolloin lupia myönnettiin 4 184 kappaletta.

Alla olevasta laskurista näet ajantasaisen tiedon hirvenmetsästyksen etenemisestä. Päivitämme tuoreet kaatotilastot yllä oleviin hirvilaskureihin kerran viikossa tammikuun puoleen väliin saakka.

Laskurin Käytetyt luvat -sarakkeeseen on laskettu yhteen vasat ja aikuiset hirvet. Yksi kaadettu vasa vastaa puolikasta lupaa.

Hirvilaskuri, banneri

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.