Synnytykset: Myös Oulussa ko­ti­syn­ny­tys­ten määrä kasvaa

Sumuttajat: Lis­ta­sim­me poh­joi­sen me­huk­kaim­pia hui­ja­rei­ta ja vei­ja­rei­ta

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Hilla Group ir­ti­sa­noo 15 – Kes­ki­poh­jan­maa ja Kainuun Sanomat il­mes­ty­vät jat­kos­sa pai­net­tu­na viitenä päivänä vii­kos­sa

Hilla Groupin muutosneuvottelujen päätteeksi irtisanotaan 15 työntekijää ja kuutta määräaikaista työsopimusta ei jatketa.

Keskipohjanmaa ja Kainuun Sanomat ilmestyvät vastaisuudessa painettuina lehtinä tiistaista lauantaihin. Asiasta kertoo lehtiä julkaiseva Hilla Group, jonka mukaan lehdet keskittyvät vahvistamaan digitaalista tarjontaansa.

– Muutoksella pyritään turvaamaan laaja ja asiantunteva uutispalvelu ja huomioimaan median kuluttamisen digitalisoituneet trendit. Maakuntalehtien verkkopalveluiden sisällöntuotanto ja uutisellinen hereilläolo jatkuu ja vahvistuu kaikkina viikonpäivinä ja journalistinen kattaus monipuolistuu entisestään, Hilla Group sanoo tiedotteessa.

Hilla Group ilmoitti samalla saaneensa päätökseen muutosneuvottelut, joiden seurauksena irtisanotaan 15 henkilöä Julkaisut -liiketoiminta-alueen eri toiminnoista. Lisäksi kuutta määräaikaista työsopimusta ei jatketa, viiteen tehtävään tehdään uudelleenorganisointeja ja yksi henkilö siirtyy talon ulkopuolelle omistusjärjestelyn kautta.

Yhtiö aikoo myös tehdä yksipuolisia muutoksia enintään 229 työsopimuksen ehtoihin. Lisäksi varaudutaan lomautuksiin.

Muutosneuvotteluiden alkamisesta ilmoitettiin tammikuun lopulla. Tuolloin arvioitiin, että neuvottelut voivat johtaa enintään 29 työntekijän irtisanomiseen.

Hilla Group arvioi, että nyt päätetyt muutokset parantavat konsernin kannattavuutta noin kahdella miljoonalla eurolla vuodessa. Kannattavuuden ohella muutosneuvotteluita perusteltiin toimintaympäristön muutoksella ja nopeasti laajentuneen konsernin toimintakäytäntöjen kehittämisellä ja yhtenäistämisellä.