Mainos

Hiih­toa, maan­tie­pyö­räi­lyä ja pa­ti­koin­tia – Janne Nie­mi­sen kunto kasvoi, kun hi­mo­liik­ku­ja­na tun­net­tu vaimo innosti hänet ur­hei­lun pariin

Sikla Oy:n toimitusjohtaja Janne Nieminen suuntaa vaimonsa Tuula Niemisen kanssa talvisin hiihtoladuille, mutta heti lumien sulaessa ykköslajiksi vaihtuu maantiepyöräily.

Sikla Oy:n toimitusjohtaja Janne Nieminen sekä hänen vaimonsa Tuula Nieminen ovat sitä mieltä, että aikaa yhteisiin harrastuksiin löytyy, jos vain on halua.
Sikla Oy:n toimitusjohtaja Janne Nieminen sekä hänen vaimonsa Tuula Nieminen ovat sitä mieltä, että aikaa yhteisiin harrastuksiin löytyy, jos vain on halua.
Kuva: Maija Pylväs

Kun liminkalainen Niemisen pariskunta lähtee hiihtolenkille, pysyy mies jo ihan mukavasti vaimonsa perässä. Aina näin ei ole ollut.

Tuula on ollut aina himoliikkuja, ja hänen myötä minäkin olen alkanut urheilemaan enemmän. Kun kunto on kasvanut, niin olen jo saavuttanut Tuulan tasoa”, Sikla Oy:n toimitusjohtaja Janne Nieminen kertoo.

Talvisin pariskunnan päälaji on hiihto. Suksimaan lähdetään joko lähimaastoihin Limingan Rantakylään tai sitten lomilla ja viikonloppuisin Vuokattiin, jossa perheellä on kakkoskoti. Viime aikoina matka on käynyt yhä useammin mökille Ylläksen maisemiin.

Liikkumaan innostaminen on osa Sikla-konsernin brändiä. Sikla on solminut yhteistyösopimuksen MM-hiihtäjä Kerttu Niskasen kanssa, joka toimii konsernin sisäisenä sparraajana ja asiantuntijana.

Patikointireissuja koko perheellä

Usein ulkoilemaan lähdetään koko nelilapsisen perheen voimin. Tänä vuonna vuokrattiin hiihtokärrykin perheen pienintä varten. Kesäisin – ja etenkin ruska-aikaan – patikoidaan mielellään pohjoisen tunturimaastoissa.

”Halutaan totta kai ottaa välillä lapset mukaan, jotta hekin innostuvat liikkumaan”, Tuula Nieminen tähdentää.

Hiihtokauden lähestyessä loppuaan polttelee päästä jo satulan selkään: yhteinen intohimo keväästä pitkälle syksyyn on maantiepyöräily.

”Vuokatissa monella tutulla on kakkoskoti, joten melkein viikoittain teemme yhteislenkin. Yleensä pyöräilemme kesälauantaisin tai -sunnuntaisin porukalla Kajaaniin kahville. Reissun pituudeksi tulee sellaiset 100 kilometriä”, Janne Nieminen laskee.

Oulujärven ympäri myös ensi kesänä

Pyöräilyharrastuksen tiimoilta Janne Nieminen on ideoinut Siklapyöräilyksi nimetyn tapahtuman, joka järjestettiin viime kesänä ensimmäistä kertaa.

”Kaikille avoimessa tapahtumassa pyöräillään Oulujärven ympäri, jolloin matkan pituudeksi tulee reilut 200 kilometriä. Lähtö- ja saapumispaikkana on Vuokatin urheiluopisto”, Janne Nieminen kertoo.

Viime vuonna tapahtuma järjestettiin elokuussa, mutta nyt sitä suunnitellaan kesäkuulle, jotta mukaan pääsee mahdollisimman moni Vuokatissa treenaava hiihtäjä. Viime vuonna pyöräilemässä oli viisi huippuhiihtäjää – Kerttu Niskanen sekä hänen miehensä ja valmentajansa Juho Mikkonen mukaan lukien.

Hiihdon ja pyöräilyn lisäksi Niemiset lenkkeilevät ja käyvät kuntosalilla. Myös hiihdon seuraaminen kiinnostaa: kaikki hiihto- ja ampumahiihtokisat tulee katsottua.

Pariskunta on sitä mieltä, että aikaa yhteisiin harrastuksiin löytyy, jos on vain halua.

”Aikahan on täysin järjestelykysymys. Toki se helpottaa, että lapset ovat kasvaneet sen verran, että iltaan on tullut enemmän aikaa, ja vanhin pystyy jo valvomaan nuorimmaista.”

Siklapyöräily
  • Sikla Oy:n toimitusjohtaja Janne Niemisen ideoima pyöräilytapahtuma.
  • Kaikille avoimessa tapahtumassa pyöräillään Oulujärven ympäri, jolloin matkan pituudeksi tulee reilut 200 kilometriä. Lähtö- ja saapumispaikkana on Vuokatin urheiluopisto.
  • Järjestettiin ensimmäisen kerran viime vuoden elokuussa. Tarkoitus järjestää uudestaan kesäkuussa 2021.