Tähtijuttu: Hou­kut­taa­ko Suomi vain hyvällä so­siaa­li­tur­val­laan? – Ilman asen­ne­muu­tos­ta ul­ko­maa­lai­sis­ta ei saada hel­po­tus­ta työ­voi­ma­pu­laan

Koti: Ou­lu­lai­sen Hillin perheen vuoden van­has­sa kodissa mie­len­kiin­toi­sen lisän tuovat si­sus­tuk­ses­sa käy­tet­ty vaneri sekä ik­ku­noi­na toi­mi­vat la­si­ele­men­tit

Kolumni
Tilaajille

Hidas mat­kai­lu: ei trendi, vaan mat­kai­lun murros

Junan myöhästyminen aiheuttaa meissä suuttumusta, vaikka kiirettä toiseen paikkaan ei ole. Miksi? Ja lentohäpeä (flygskam) ja junakerskailu (tågskryt) ovat jo monelle tuttuja tunteita, ainakin sosiaalisesta mediasta.

Matkailu puhuttaa mediassa. Sen sanotaan olevan murroksessa. Miten matkailu muuttuu? Murros on suomisanakirjan mukaan ”syvällisen, jyrkän muutoksen kausi, käänne.” Se on erään aikakauden loppu – samalla uuden alku. Se herättää kysymyksiä menneestä ja tulevasta. Mikä on sitten matkailun menneisyyttä, entä tulevaisuutta?

Hidas matkailu on mediassa kuin jännärin sivuilla hiljalleen etenevä mysteeri. Mediassa hidas matkailu mainitaan usein, mutta se määritellään vain harvoin. Se ei ole matkatoimiston esitteistä tuttu eikä sitä voi ostaa Momondosta, ainakaan vielä.