Hel­let­tä, hikeä ja juhliva ih­mis­jouk­ko – Katso kuvia pil­vet­tö­män taivaan alla vie­te­tys­tä Qstoc­kin avaus­päi­väs­tä

Qstock-festivaalin ensimmäistä päivää vietettiin pilvettömän taivaan alla.

Qstockin yleisö otti perjantaina ilon irti auringosta ja yhdestä Oulun kesän kohokohdasta. 6p.
Qstockin yleisö otti perjantaina ilon irti auringosta ja yhdestä Oulun kesän kohokohdasta.
Qstockin yleisö otti perjantaina ilon irti auringosta ja yhdestä Oulun kesän kohokohdasta.
Kuva: Pekka Peura

Qstock-festivaalin ensimmäistä päivää vietettiin pilvettömän taivaan alla. Värikkään ihmisjoukon keskellä oli helppo uskoa, että festivaalin kokonaiskävijämäärä nousee viikonlopun aikana ennätykselliseen 40 000:een.

Tänä vuonna liput myytiin loppuun VIP-lippuja myöten, mikä näkyi lavalta toiselle siirryttäessä. Kapasiteettia nostettiin 2 500 kävijän verran päivää kohden.

Satu Niemelä (vas.) ja Raisa Heikkilä tanssivat Rytmirannan hiekalla veden ääressä dj-kaksikko Stereon keikan tahdissa. Niemelä ja Heikkilä ovat kotoisin Oulusta, mutta Niemelä asuu nykyisin Helsingissä.

-
Kuva: Pekka Peura

Vesipisteellä tuodaan oululaisuutta esiin "Oothan nää muistanu juua vettä?" -kysymyksellä. Tapahtuma-alueella on viisi vesipistettä pullojen täyttöä varten.

-
Kuva: Pekka Peura

Oulussa opiskeleva Niko Kautto hyppäsi benjihypyn iltapäivän kuumuudessa. Hän kuvailee ensimmäistä benjihyppyään mielenkiintoiseksi kokemukseksi. Kautto on kotoisin Pohjois-Savosta Rautalammilta.

-
Kuva: Pekka Peura

Oululainen Maria Kotaniemi lepuutteli varjossa riippumatossa. Festivaalilla ei ollut liikaa varjoisia paikkoja, mutta siitä huolimatta Kotaniemen ei tarvinnut jonottaa pääsyään riippumattoon.

-
Kuva: Pekka Peura

Kaleva kertoo Qstockin tapahtumista jutuilla ja kuvilla koko viikonlopun ajan. Seuraa tunnelmia myös Kalevan Instagramista.