Jääkiekko: Uransa päät­tä­nyt kärp­pä­le­gen­da Mika Pyörälä nauttii ke­sä­lo­mas­ta ja miettii paluuta rakkaan lajin pariin

Suviseurat: "Nämä ovat oikein hauskat fes­ta­rit", sanoo nuori seu­ra­vie­ras Anna Kar­hu­maa Lopen su­vi­seu­roil­la

Tilaajille

Hei­nä­kuun helteet ovat koe­tel­leet luon­non­eläi­miä – ou­lu­lai­nen Kati Alatalo otti hoi­viin­sa orpoja sii­lin­poi­ka­sia, kun ak­tii­vis­ten sii­lin­hoi­ta­jien kädet ovat täynnä töitä

Heinäkuussa Suomea paahtanut helle on piinannut myös pieniä luonnoneläimiä. Monet siilit sekä oravan- ja linnunpoikaset ovat tarvinneet heinäkuussa apua.

Oulu
Orvot siilinpoikaset ovat työllistäneet eläintenhoitajia heinäkuussa. Huonovointista eläintä ei saa koskaan jättää oman onnensa nojaan.
Orvot siilinpoikaset ovat työllistäneet eläintenhoitajia heinäkuussa. Huonovointista eläintä ei saa koskaan jättää oman onnensa nojaan.
Kuva: Tiina Wallin

Heinäkuun pitkä hellejakso uuvutti ihmisten lisäksi luonnonvaraisia pikkueläimiä. Oululainen Kati Alatalo on ottanut hoiviinsa orpoja siilinpoikasia helpottaakseen aktiivisempien siilinhoitajien työtä, sillä apua tarvitsevia siilejä on ollut heinäkuun aikana niin paljon.

– Orvot siilit ovat varmasti ainakin osittain helteiden jälkiseuraamuksia. Emoja on voinut menehtyä kuumien ja kuivien kelien vuoksi, kun ravintoa eikä luontaisia vesilähteitä ole ollut tarpeeksi tarjolla, Alatalo pohtii.