Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Jääkiekko: SM-sar­jan par­haa­na pe­laa­ja­na pal­ki­tun Markus Loposen te­ho­ket­ju johtaa Kärpät kul­ta­jah­tiin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Kolumni
Tilaajille

Hä­vit­tää­kö uusi tekoäly työ­paik­ko­ja jo lä­hi­vuo­si­na?

Ammatit, joissa tehdään rutiinityötä tai vaaditaan paljon yksityiskohtien muistamista, voivat olla vaarassa.

Viime viikkoina on herättänyt paljon huomiota Open AI:n kehittämä ChatGPT-ohjelma, jonka kanssa on kätevä käydä dialogia, tiivistää pidempää tekstiä, esittää erilaisia kysymyksiä tai kysyä vaikkapa syntymäpäivärunoa.

Ohjelmalla on kuitenkin rajoituksia. Se ei ymmärrä keskustelun sisältöä, perustuen valtavalla opetusdatalla optimoituihin kielimalleihin, joiden avulla voidaan ennustaa tulevaisuutta. Sille löytyy monia sovelluksia ihmisen ja koneen vuorovaikutuksessa ja opetuksessa. Ohjelman kerrotaan läpäisseen yliopistojen pääsykokeita oikeus- ja kauppatieteissä. Ohjelma joutuu vaikeuksiin matematiikassa, vaikkakin tilanne on muuttumassa kun hakukoneet ja rutiinikäytössä olevat matematiikkaohjelmat integroidaan ChatGPT:n kanssa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.