Mainos

Hau­ki­pu­taan, Iin, Kem­pe­leen, Mu­hok­sen ja Py­hä­jär­ven Yrit­tä­jien uudet pu­heen­joh­ta­jat esit­täy­ty­vät

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien viiteen paikallisyhdistykseen on valittu uudet puheenjohtajat. Teimme heille muutamia kysymyksiä ja koostimme esittelyjutun.

1. Kuinka pitkä yrittäjäura sinulla on takanasi?

2. Miksi haluat olla vetämässä paikallisyhdistystä?

3. Millainen puheenjohtaja aiot olla?

4. Miten aiot edistää oman paikkakuntasi yrittäjien asemaa?

5. Mitä parannettavaa on oman paikkakuntasi asenteissa yrittäjyyttä kohtaan?


Seppo Pekkala, Haukiputaan Yrittäjät

Seppo Pekkala
Seppo Pekkala

1. Aloitin osa-aikaisena yrittäjänä 90-luvun puolivälissä hevosenkengittäjänä. Vuonna 2004 aloitimme vaimoni kanssa perheyrityksen, jossa toimimme tällä hetkellä.

2. Olen järjestöihminen. Olen toiminut aktiivisesti sekä Haukiputaan Yrittäjien että PPY:n jäsenfoorumin jäsenenä. Luultavasti tämän vuoksi minut valittiin puheenjohtajan kunniatehtävään.

3. Haluan olla tasapuolinen jäsenistölle. Toivon että kaikki jäsenet aktivoituisivat ja ottaisivat osaa paikallisyhdistyksen toimintaan. Tällä hetkellä Haukiputaan Yrittäjien hallitus on aktiivinen ja tulemme hyvin toimeen keskenämme.

4. Pyrin ottamaan kaikilla tavoin huomioon paikkakuntamme jäsenyritykset.

5. Toivon että kuntalaiset käyttäisivät paikallisten yrittäjien palveluja. Haukiputaalla on paljon pieniä kivijalkaliikkeitä, joita pitää vaalia. Sama toive koskee myös jäsenyrityksiä: käytetään mahdollisimman paljon paikallisia palveluja, jotta saadaan yrityksille lisää elinkaarta.


Mika Mattila, Muhoksen Yrittäjät

Mika Mattila
Mika Mattila

1. Olen toiminut yrittäjänä yhteensä kymmenisen vuotta.

2. Olin kaksi edellistä kautta varapuheenjohtaja, ja puolet molemmista kausista toimin puheenjohtajana. Tälle kaudelle minua pyydettiin puheenjohtajaksi. Haluan vaikuttaa kotikuntani elinvoimaan ja yrityksiin. Muhoksen Yrittäjien hallituksessa on äärimmäisen hyvä porukka.

3. Haluan olla tasapainoinen puheenjohtaja, ja ottaa kaikki paikkakuntamme yritykset huomioon, olivatpa ne paikallisyhdistysten jäseniä tai eivät. Pyrkimyksenäni on syventää jo hyvää yhteistyötä kunnan kanssa.

4. Aion tehdä töitä sen eteen, että kunnan päättäjät huomioisivat paikalliset yrittäjät päätöksenteossa ja ottaisivat heidät huomioon tarjouskilpailuissa.

5. Korona on saanut aikaan sen, että paikalliset asukkaat ovat suosineet oman kunnan palveluita. Toivoisin, että kunta kävisi tarjouskilpailuissa markkinavuoropuhelua oman paikkakuntansa yritysten kanssa.


Leena Tähti, Kempeleen Yrittäjät

Leena Tähti
Leena Tähti

1. Minulla on takana seitsemän täyttä vuotta yrittäjyyttä. Yrittäjyyteen olen saanut jo oppia omilta vanhemmiltani. Kokemusta ja näkemystä yrittäjyydestä on siis pidemmältä ajalta.

2. Paikallisyhdistystoimintaa vetämällä on mahdollisuus vaikuttaa yrittäjyyteen liittyvien asioiden, haasteiden ja hiljaisen tiedon esille tuomiseen. Parasta ja mielenkiintoista antia on verkostoituminen ja tutustuminen uusiin yrityksiin sekä yrittäjätarinoihin.

3. Aloitan järjestäytymisen ja toiminnan suunnittelun yhdessä hallituksen kanssa. Yritän olla läsnä yrittäjien arjessa ja olla yrityskenttää kuunteleva ja kannustava puheenjohtaja.

4. On tärkeää tuoda esille yrittäjämyönteistä asennetta ja lisätä yrittäjien arvostusta. Yrittäjyyskasvatusta olisi hyvä lisätä kouluissa myös meidän paikkakunnallamme. Vuorovaikutus yrittäjien ja eri sidosryhmien kanssa on tavoitteena.

5. Yrittäjyys on useille yrittäjille elämäntapa ja pitkäjänteistä toimintaa, joka vaatii sitoutumista työhön. Tämän oivaltaminen ja toimintaympäristön luominen yrittäjämyönteiseksi luo hyvinvointia yritykselle, kunnalle ja kuntalaisille. Käytetään oman kuntamme yrityksien palveluita hyödyksi. Tehdään yhdessä kunnastamme houkutteleva kannattavalle yrittäjyydelle.


Maarit Halonen, Pyhäjärven Yrittäjät

Maarit Halonen
Maarit Halonen

1. Toiminimi yrittäjänä aloitin jo vuonna 2006. Osakeyhtiöksi yritykseni muuttui vuonna 2012.

2. Haluan jatkaa yhdessä tekemisen meininkiä niin omalla paikkakunnallani kuin muidenkin yhdistysten kanssa yhdessä tehden.

3. Toivon olevani innostava ja rohkaiseva puheenjohtaja.

4. Pyrin olemaan helposti lähestyttävissä. Toivon, että yrittäjät saisivat äänensä kuuluviin ja kertoisivat avoimesti, millaista toimintaa yhdistykseltä odottavat ja toivovat.

5. Moni asia on kehittynyt paikkakunnallamme, mutta aina on kehitettävää. Pienellä paikkakunnalla toivoisi erityisesti, että hoksattaisiin miten tärkeä jokaisen pienikin ostos on paikalliselle yrittäjälle.


Juha Kallio, Iin Yrittäjät

Juha Kallio
Juha Kallio

1. Aloitin vuonna 2007 Ruskon automaalaamossa toisena osakkaana. Vuonna 2015 perustin Juhan Automaalaamon.

2. Minulle tarjottiin puheenjohtajan luottamustointa, ja lähdin mielelläni mukaan. Opin tässä pestissä johtamista samalla itsekin. Puheenjohtajana johdan paikallisyhdistystä eri tavalla kuin omaa yritystäni. Oman yrityksen luotsaaminen on operatiivista, puheenjohtajana saan johtamiseen uusia ulottuvuuksia.

3. Aion olla rauhallinen ja vakaa puheenjohtaja. Haluan luoda turvallisen ilmapiirin paikallisyhdistyksen toimintaan. Pyrkimyksenäni on, että jokainen paikallisyhdistyksen jäsen voisi kertoa ajatuksiaan ja ideoita yhdistyksen toiminnan kehittämisestä avoimesti.

4. Yrittäjät on nostettava keskiöön Iissä. Aktivoimalla kaikkia yrityksiä toivon, että saamme rakennettua tiiviimmän yhteyden jäsenten kesken. Tiivis ja aktiivinen yrittäjien verkosto on vaikutusvaltaisempi keskustelukumppani kunnan kanssa.

5. Iin kunta on kiinnostunut yrittäjistä, ja tukenut yrittäjien toimintaa elinkeino-ohjelmilla. Tosin aina on parantamisen varaa. Kuten aiemmin mainitsin, kun saamme yrittäjäyhteisön toimimaan aktiivisesti, kunta kiinnostuu meistä enemmän.