Uimahallit: Oulun ui­ma­hal­lis­sa ja Ve­si-Ja­tu­lis­sa sul­jet­tu altaita bak­tee­ri­löy­dös­ten vuoksi

Pääkirjoitus: Kiitos, Lumi ja Pyry, ja hyvää matkaa ta­kai­sin kotiin

Oikeudenkäynti: Oulussa isoa huu­me­kaup­paa pyö­rit­tä­neil­le pitkät van­keus­tuo­miot

Hä­tä­kes­kuk­seen tuli il­moi­tuk­sia tä­ri­nöis­tä ja pau­kah­duk­sis­ta – Kou­vo­las­sa kym­men­kun­ta maan­jä­ris­tys­tä viime yönä

Kouvolassa on 2000-luvun ensimmäisenä kahtena vuosikymmenenä havaittu 330 maanjäristystä.

Kouvola

Kouvolassa tapahtui viime yönä kymmenkunta lievää maanjäristystä, Seismologian instituutti kertoo Twitterissä. Niistä suurimman voimakkuus oli 2,0 alustavien tietojen mukaan.

– Kaakkois-Suomen rapakivialueella esiintyy maanjäristysparvia. Tämä saattaa olla uusin, instituutti tiedottaa.

Pelastuslaitos kertoo, että hätäkeskukseen tuli aamuviiden jälkeen useita ilmoituksia Korian asuinalueelta asuntojen tärisemisestä ja jonkinlaisista paukahduksen äänistä. Pelastuslaitos ja poliisi tutkivat asiaa useamman yksikön voimin, mutta mitään järistyksen aiheuttamia onnettomuuksia tai vaaratilanteita ei havaittu.

– Tästä ilmoittaneet kansalaiset kokivat tämän asuntojen värinänä tai tärinänä tai paukahduksen ääninä. Mitään konkreettista ei ole ollut, kuten että olisi halkeamia jossain näkynyt. Täällä Kouvolan alueella on ollut aikaisemminkin silloin tällöin tällaisia järistysten sarjoja, kertoo päivystävä palomestari Asko Rouhiainen.

Helsingin yliopiston Seismologian instituutin kirjanpidon mukaan Kouvolassa on havaittu 330 maanjäristystä vuosina 2000–2020. Vuonna 2020 alueella havaittiin kaksi maanjäristystä, kun koko Suomessa niitä alustavien tietojen mukaan havaittiin 71.

Viimeöisen tapauksen tarkempi analysointi aloitetaan instituutin mukaan arkena.