Hanna Hautala toivoo Ouluun pieniä huo­ne­teat­te­rei­ta ja am­mat­ti­lais­teat­te­rei­ta

Oulun Työväen Näyttämön kevätkaudelle Kahdeksan naista -dekkarinäytelmän ohjannut Hanna Hautala, 35, soisi alansa kukoistavan Oulussa nykyistä näkyvämmin.

Teatteriohjaaja Hanna Hautala myös opettaa Osykissa draamaa. Hänen mukaansa nuorille on tarjolla mahdollisuuksia teatterin parissa Oulussa.
Teatteriohjaaja Hanna Hautala myös opettaa Osykissa draamaa. Hänen mukaansa nuorille on tarjolla mahdollisuuksia teatterin parissa Oulussa.
Kuva: Ester van Dam

Oulu elää vireää teatterikautta, sillä Oulun seudulla toimii Oulun teatterin lisäksi muun muassa Oulun Työväen Näyttämö, Ylioppilasteatteri, Akseli Klonk, Nuu-teatteri, Oulunsuun näyttämö, Teatteri Rio, Korvenkylän Nuorisoseura ja Meri Oulun kesäteatteri.

Oulun Työväen Näyttämön kevätkaudelle Kahdeksan naista -dekkarinäytelmän ohjannut Hanna Hautala, 35, soisi alansa kukoistavan vieläkin näkyvämmin:

– Pieniä huoneteattereita ja ammattilaisteattereita voisi olla vielä enemmän, hän toivoo.

Hautala on ohjannut Työväen Näyttämölle aiemmin kolme nuorten näytelmää vuosina 2010–2012.

Hautalan teatteriura alkoi vuonna 1995 Lasten ja nuorten teatterifestivaalilla, Rokkia ja rakkautta -näytelmässä. Oulun kaupunginteatterin isolle näyttämölle haettiin eri ikäisiä nuoria esiintymään ja Hautala hyppäsi mukaan. Silloin iski teatterintaika.

Nykyisin Hautala myös opettaa samassa koulussa, jossa hän on itsekin aikanaan opiskellut. Entisessä Kuusiluodon lukiossa, nykyisessä Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukiossa eli Osykissa, hän vetää draaman kursseja uusille innokkaille nuorille.

Hautala aloitti vuonna 2007 Hailuoto Teatterifestivaalin lipunmyyjänä. Nykyisin hän on Hailuoto Teatterifestivaalin toiminnanjohtaja ja tapahtuman tukiyhdistyksen puheenjohtaja. Hailuodossa Hautala pääsee myös kerran vuodessa lavalle näyttelijänrooliin.

– Kolmipäiväisen festivaalin hyväksi talkoillaan noin sadan hengen porukalla ja ollaan viikko telttailemassa hiekat varpaissa. Yleisö saapuu paikalle heinäkuun viimeiseksi viikonlopuksi, joka sinetöi monen mukana olevan laitosteatterilaisen kesäloman ennen kuin arki taas koittaa, Hautala toteaa.

Hailuoto Teatterifestivaalin nettisivut on juuri julkaistu osoitteessa: www.hailuototeatterifestivaali.com

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.