Päätoimittajan kolumni: Maailma muut­tuu, mutta median tehtävä on kirkas

Kaupat: Ou­lu­lai­nen ruo­ka­kaup­pa on herk­ku­ja pur­sua­va näh­tä­vyys, jota tullaan ih­met­te­le­mään kauem­paa­kin

Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Hal­li­tus­puo­lueet pää­si­vät sopuun li­sä­bud­je­tis­ta ja sote-ra­hois­ta – hy­vin­voin­ti­alueil­le esi­te­tään 500 mil­joo­nan euron li­sä­ra­hoi­tus­ta

Helsinki
Hyvinvointialueille esitetään 500 miljoonan euron lisärahoitusta tälle vuodelle.
Hyvinvointialueille esitetään 500 miljoonan euron lisärahoitusta tälle vuodelle.
Kuva: Sanna Jarva

Hallituspuolueet ovat päässeet sopuun lisätalousarviosta ja hyvinvointialueiden lisärahoituksesta, kertoo valtiovarainministeriö tiedotteessa. Hyvinvointialueille esitetään kehysten puitteissa tälle vuodelle yhteensä 500 miljoonan euron lisärahoitusta.

Tästä 350 miljoonaa olisi valtionavustusta ja 150 miljoonaa euroa kertaerän aikaistamista. Lisärahoitus maksetaan kevään aikana.

Hyvinvointialueille suunnattava lisärahoitus on tarkoitettu hoitovelan korjaamiseen. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) toi viime vuonna julkisuuteen sosiaali- ja terveysministeriön esityksen 700 miljoonan euron lisärahoituksesta alalle.

Valtiovarainministeriö on jo aiemmin esittänyt noin 1,7 miljardin euron lisäbudjettia, josta suurimman osan lohkaisevat valtionvelan 1,073 miljardin euron korkomenot, jotka ovat kehyksen ulkopuolista menoa. Hyvinvointialueiden rahat kuitenkin vaativat vielä lisäneuvotteluja hallituspuolueiden kesken.

Lisätalousarvio on määrä antaa eduskunnan käsittelyyn torstaina.