Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

"Hal­li­tus­po­li­tiik­ka ei voi olla ru­si­noi­den nyp­pi­mis­tä pul­las­ta" – Ou­lu­lais­mi­nis­te­ri Hanna Sark­ki­sen mukaan palk­ka-avoi­muu­den li­sää­mi­sen tulisi pysyä hal­li­tuk­sen asia­lis­tal­la

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkisen mielestä palkka-avoimuuden lisäämisen tähtäävän hankkeen tulisi pysyä hallituksen asialistalla. Arkistokuva.
Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkisen mielestä palkka-avoimuuden lisäämisen tähtäävän hankkeen tulisi pysyä hallituksen asialistalla. Arkistokuva.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkisen mielestä palkka-avoimuuden lisäämiseen tähtäävän hankkeen tulisi pysyä hallituksen asialistalla.

Sosiaali- ja terveysministeriö kertoi 15. elokuuta, että palkka-avoimuuden lisäämisen tähdänneen lakialoitteen valmistelu on keskeytetty.

– Ei voi olla niin, että hallituksen keskeisin palkkatasa-arvoa edistävä hanke kaikessa hiljaisuudessa kuopataan. Hallituspolitiikka ei voi olla rusinoiden nyppimistä pullasta, vaan yhdessä sovituista tavoitteista on pidettävä kiinni, Sarkkinen totesi tiistaina vasemmistoliiton eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Kotkassa.

Mitä Sarkkinen tarkoittaa rusinoiden nyppimisellä pullasta?

– Rusinoiden poimiminen pullasta viittaa juuri siihen, että sovituista asioista yritetään luistaa silloin kun ne eivät miellytä omaa puoluetta, hän kertoo Kalevalle sähköpostitse.

Sarkkisen mukaan hallitusohjelmassa on sovittu, että hallitus lisää työntekijöiden oikeuksia palkkatietouteen ja puuttuu sitä kautta palkkasyrjintään.

– Samat pelisäännöt koskevat kaikkia hallituspuolueita, joten asia on syytä ottaa mitä pikimmiten hallituspuolueiden puheenjohtajien käsittelyyn.

Palkka-avoimuutta edistävän hankkeen taustalla on perusteellinen työryhmätyö, joka on tuottanut hallitusohjelman mukaiset konkreettiset toimet, Sarkkinen sanoo.

– Valitettavasti kaikki hallituspuolueet eivät näytä aidosti sitoutuneen hallitusohjelmassa sovittuun tavoitteeseen lisätä yksittäisen työntekijän tosiasiallisia mahdollisuuksia saada palkkatietoja.

Sarkkinen pitää tärkeänä, että yhteisesti sovituista hankkeista pidetään kiinni.

– Hallituksella on ollut monia hankkeita, joissa erilaisten näkökulmien yhteensovittaminen on ollut haastavaa, mutta emme pidä hyväksyttävänä sitä, että näin keskeisen tasa-arvohankkeen kohdalla hanskat tiputetaan kesken vaalikauden.

– Tulemme nostamaan asian esiin niin budjettiriihessä kuin muissakin tulevissa hallituksen sisäisissä neuvotteluissa.