Kesähelmi: Pe­rä­me­ren saa­ris­toon pääsee ke­sä­ret­kel­le ve­neel­lä

Onnettomuudet : Metsä Fibren Kemin bio­tuo­te­teh­taan työ­maal­la kuo­le­maan joh­ta­nut ta­pa­tur­ma

Hal­li­tus­läh­teet: Poliisi on saa­mas­sa enemmän rahaa kuin VM:n eh­do­tuk­ses­sa

Helsinki
Poliisi on hallituslähteiden mukaan saamassa enemmän rahaa, mitä valtionvarainministeriön budjettiehdotuksessa esitetään.
Poliisi on hallituslähteiden mukaan saamassa enemmän rahaa, mitä valtionvarainministeriön budjettiehdotuksessa esitetään.
Kuva: Pekka Peura

Poliisi on saamassa ensi vuodelle enemmän rahaa kuin valtiovarainministeriön budjettiehdotuksessa esitetään, kerrotaan hallituslähteistä STT:lle. Poliisi ei kuitenkaan olisi saamassa niin paljon lisää rahaa kuin se on esittänyt tarvitsevansa.

Poliisihallitus on arvioinut, että poliisin ensi vuoden budjetti uhkaa jäädä 35–40 miljoonaa euroa alijäämäiseksi, jos riihessä ei korjata tilannetta. Tämä johtaisi sen mukaan tuntuviin henkilöstöleikkauksiin.

Uusiin menokohteisiin on vain niukasti jakovaraa budjettiriihessä, ja poliisi olisi tiettävästi yksi suurimmista tahoista, joka tästä jakovarasta hyötyy.

Lue myös: Poliisi va­rau­tuu ra­jui­hin leik­kauk­siin – "Tämä tuli yl­lä­tyk­se­nä", Oulun po­lii­si­lai­tok­sen apu­lais­po­lii­si­pääl­lik­kö Arto Kar­na­ran­ta sanoo