Oulu: Katso, mistä löytyy Oulun seit­se­män ou­doin­ta muis­to­merk­kiä

Väkivaltarikokset: Hei­nä­pään tapon yritys oli miehen ja naisen välinen vä­ki­val­tai­nen riita

AirBNB: Oulussa uh­ka­sa­kot saaneet osak­keen­omis­ta­jat va­lit­ta­vat hal­lin­to-oi­keu­teen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Hal­li­tus on vaa­ral­li­sel­la tiellä puut­tues­saan les­ken­eläk­kei­siin

Hallitus on vaarallisella tiellä puuttuessaan leskeneläkkeisiin. Sitä saisi enää vain kymmenen vuotta. Esitys koskisi vuoden 1975 jälkeen syntyneitä – tällä erää. Tämän ikäluokan eläkeprosentti ei tule muutenkaan olemaan nykyiset  60–66 prosenttia palkasta.

Taas höykytettäisiin samaa ikäryhmä, joiden eläke-etuja on jo muutenkin koko ajan heikennetty. On hämmästyttävää, että nuori, naisvaltainen hallitus on tätä tekemässä, vaikka muutos kohdistuu erityisesti pienipalkkaisiin naisiin. Eikä muutos jäisi varmaan tähän.

Leskeneläkettä saavat todella pääsääntöisesti naiset ja suuruus lienee keskimäärin vain 600–700 euroa kuukaudessa. Se on kuitenkin ratkaiseva summa, koska sen saajia ovat juuri pienipalkkaiset tai pientä eläkettä saavat naiset. Heitä ovat esimerkiksi omaishoitajat, lasten kotikasvatuksessa ansioituneet äidit tai ihan tavallisessa työssä olevat ihmiset.

Jos leski saa kohtuullista palkkaa tai omaa eläkettä, niin leskeneläke leikkautuu jo nyt nopeasti hyvin pieneksi tai katoaa kokonaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.