Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Syntyvyys: Syn­ty­vyys painui pak­ka­sel­le Poh­jois-Poh­jan­maal­la en­sim­mäis­tä kertaa 150 vuoteen

Koti-Kaleva: Ou­lu­lais­ko­dis­sa lapset saavat leikkiä ja näkyä joka pai­kas­sa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Hal­li­tus kom­pu­roi eteen­päin, mutta läh­ti­jöi­tä tuskin löytyy ennen vaa­le­ja, jos ja kun tur­val­li­suus­ti­lan­ne Suomen ym­pä­ril­lä pysyy epä­var­ma­na

Hallituksen henki on silmin nähden surkea, mutta puolueiden lähtöintoa jarruttaa nyt pelko vastuunpakoilijan leimasta. Poikkeuksellinen turvallisuustilanne estää nyt eripuraisia puolueita päästämättä sisäpolitiikkaa rempalleen.

Marinin hallituksen pöydällä on nyt syttymisherkkää materiaalia. Sitä on ennen kaikkea EU:n komission asetus Suomeakin  koskevista luonnon ennallistamistarpeista.

Kriisin partaalle ajauduttiin viime ja tällä viikolla hallituksen valmistellessa vastausta ennallistamisasetusta koskevaan opposition välikysymykseen. Hallituksen hajoamistakin on pidetty mahdollisena. Asia on erityisen kipeä kannatusalhossa rämpivälle keskustalle.

Keskiviikkona hallituksen pitää pystyä antamaan välikysymykseen kaksijakoinen vastaus, jossa hallitus näyttävästi arvostelee komission esitystä ja perää siihen korjauksia mutta ei Brysselin paperia kuitenkaan kokonaan tyrmää.

Pääministeri Sanna Marinin antamassa vastauksessa pitäisi siis ottaa huomioon toisaalta metsänomistajien ja teollisuuden tarpeet, toisaalta komission ja kotimaisen luonnonsuojeluväen vaatimukset.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.