Mainos

Haku alkaa elo­kuus­sa – Poh­jois-Poh­jan­maan Yrit­tä­jien hal­li­tuk­ses­sa on tar­jol­la nä­kö­ala­paik­ko­ja yrit­tä­jien maail­maan ja yri­tys­ten toi­min­ta­mah­dol­li­suuk­siin

Annukka Kääriäinen
Annukka Kääriäinen
Kuva: Ester van Dam

Itsenäisenä yrittäjänä toimiminen aukaisee näköaloja oman alueensa ja alansa yrittäjäyhteisöön ja yritysten toimintamahdollisuuksiin. Yrityksen johtaminen ja samalla operatiivisen toiminnan tuottaminen vie suurimman osan omasta työajastani.

Toimiminen Pohjois-Pohjanmaan yrittäjien hallituksessa on avannut minulle laajemman näköalapaikan toimialueemme elinkeinoelämään. Yrittäjien toimiston tuottaman ennakkomateriaalin perusteella on helpompi perehtyä laajoihinkin kokonaisuuksiin.

Vaikka käsiteltävä asia ei olisikaan juuri omaa substanssiosaamista, viimeistään lukujen tarkastelu tuo asian kuin asian lähemmäksi omaa osaamista. Hallitustyöskentelyssä onkin mielestäni tärkeää ennakolta asioihin tutustuminen ja valmistautuminen.

Pohjois-Pohjanmaan yrittäjien hallituksessa toiminta avaa hyvät näkymät kuntien yrityspalvelujen ytimeen. Hallituspaikka tarjoaa monesti väylän päätöksentekoon.

Yhdistyksen hallituksen valitsee yhdistyksen jäsenet vuosikokouksessa. Pohjois-Pohjanmaan  Yrittäjien hallituksen jäseneksi voi hakea kuka tahansa yhdistyksen jäsen. Hallituksen jäsentä voi ehdottaa jäsen itse tai vaikka paikallisyhdistys. Seuraavan hallituksen haku alkaa jo elokuussa 2021.

Nyt jokaisen joka on asiasta kiinnostunut, kannattaa hakeutua mukaan. On tärkeää, että hallitukseen saadaan edustajia laajasti alueeltamme.  Näin saamme laajempaa näkemystä alueen todellista yrittäjien tilanteesta. Hallituksen jäsenenä toivon, että tuleva hallitus on yhtä aloitteellinen ja aktiivinen kuin nykyinenkin on.

Koronan tuoma digiloikka tuo kokoukset työpöydällesi netin välityksellä. Siis edes välimatkat eivät ole este hallitustyöskentelyyn hakeutumiselle. Vaikka välillä on kyllä hyvä istua ihan nokitustenkin.

Itselläni menee kuukaudessa keskimäärin 6 tuntia hallitustyöskentelyyn. Ajallisesti ihan ok ja helppo hallita. Kokousten ajankohdat ovat hyvissä ajoin tiedossa, että omat työt pystyy järjestämään ennakkoon.  Ja esteen sattuessa varajäsen paikkaa.

Mitä olen oppinut noin puolen vuoden aikana? Paikka Suomen yrittäjien työvaliolautakunnassa tuo tietoa siitä, mitä vaikkapa budjettiriihessä keskusteltiin ennen päätöksentekoa. Käytännössä suuretkin asiat jäsentyy siellä pienempiin kokonaisuuksiin.  PPY:n hallitusta on puhuttanut kovasti kuntavaalit ja niissä vaikuttaminen. Miten ehdokkaat ymmärtävät yrittäjämyönteisen kunnan tuoman lisäarvon?  Ilma yrityksiä ei ole kuntia, se on vain totuus.  Samoin olemme miettineet, miten saamme uusia jäseniä ehdolle omaan hallitukseemme. Olemme käsitelleet tietysti myös ajankohtaisia asioita, yksi niistä on yritysten saavutettavuus.  Korona tuo vielä huolta jäsenten jaksamisesta.

Toivotan kaikille ihanaa ja rentouttavaa kesän aikaa!

Annukka Kääriäinen Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät