Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­käai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Kolumni: Kas­vaa­ko Teams-opis­ke­li­jois­ta it­se­op­pi­nei­ta hui­ja­rei­ta?

Luitko jo tämän: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ha­ja­nai­nen nä­per­te­ly pois ja kes­ki­tet­ty nopea Rak­si­la-rat­kai­su tilalle

Ajateltaisiin kerrankin isosti. Siis oikein isosti. Vanha periaate on, että virkamiehet suunnittelevat ja poliitikot päättävät.

Kunnioitan yleensä tätä periaatetta, mutta kampuskeskustelu on antanut kaikille oikeuden ottaa kantaa asiaan, johon vain harvat voivat vaikuttaa, nimittäin maanomistajat, yliopisto itse, keskusliikkeet, Kärpät ja Oulun kaupunki lopulta kaavoitusvaiheessa. Siinä ne todelliset peliin osallistujat ovat.

Ehdotukseni on seuraava: aloitetaan massiiviset purkutyöt eteläiseltä alikäytävältä. Matkahuollon tavara-asema ei silmiä hivele, joten kumoon vaan. Parkkipaikan jälkeen tulee vastaan käytännössä käytöstä poistettu linja-autoasema, joten kumoon vaan. Homeinen oikeustalo maan tasalle.

Siirrytään tien yli marketalueelle ja 70-lukulaiset marketit matalaksi nekin. Ylitetään rohkeasti Teuvo Pakkalankatu peruskorjaustarpeessa olevalle Raksilan uimahallille. Pillarit pihalle ja matalaksi. Homeinen paloasema siinä samalla kumoon. Ja kaiken kukkuraksi aikansa elänyt jäähalli sekin matalaksi.

Mitä tilalle ja miten se onnistuu? Nyt olisi pelikentällä kokoa!

Mahtuu asumista, mahtuu uusi Areena, mahtuu matkakeskus (vihdoinkin), kaksi uutta paloasemaa on jo päätetty siirtää muualle, päivittäistavarakaupalle riittäisi neliöitä, uusi uimahalli Linnanmaan valmistumisen jälkeen voisikin sijaita paremmin saavutettavissa Oulun eteläosissa, uusi jäähalli (tapahtuma-areena) sijoittuu helposti alueelle ja kuinka ollakaan – yliopiston uusi kampus mahtuu sekin. Kaikki nykyinen ja paljon uutta.

"Rakentamisen ja arkkitehtuurin tulisi tähdätä siihen, että Oulu näyttäisi kokoiseltaan ja matkakeskuksesta ulos kävellessään huomaisi tulleensa valovoimaiseen ja vilkkaaseen kaupunkiin."

Milloinkaan ei Oulussa ole keskustan välittömässä läheisyydessä ollut yhtä laaja yhtenäinen alue kaavoitettavaksi kaikkiin edellä esitettyihin toimintoihin.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.