Kesähelmi: Pe­rä­me­ren saa­ris­toon pääsee ke­sä­ret­kel­le ve­neel­lä

Onnettomuudet : Metsä Fibren Kemin bio­tuo­te­teh­taan työ­maal­la kuo­le­maan joh­ta­nut ta­pa­tur­ma

Hai­luo­don Me­ri­sil­ta-laut­ta poissa käy­tös­sä tek­ni­sen vian vuoksi – vika saadaan kor­jat­tua näillä näkymin lauan­tai­hin men­nes­sä

Teknisen vian korjaamisen aikana saaren ja mantereen välillä liikennöi pienempi Meriluoto-lautta.

Hailuotoon kulkeva Merisilta-lautta on perjantaina poissa käytöstä teknisen vian vuoksi.
Hailuotoon kulkeva Merisilta-lautta on perjantaina poissa käytöstä teknisen vian vuoksi.
Kuva: Janne Körkkö

Hailuodon ja Oulunsalon välillä kulkeva Merisilta-lautta on perjantain ajan poissa käytössä teknisestä viasta johtuen. Lautta lähti Hailuodosta kello seitsemän jälkeen aamulla ja viasta saatiin tieto puoli kahdeksan aikaan.

Lautta pääsi perille Oulunsalon Lauttarantaan, mutta on nyt poissa käytössä, kunnes vika saadaan korjattua.

Finferriesin turvallisuus- ja liikennejohtaja Pasi Roosin mukaan vika saadaan korjattua toivottavasti lauantaihin mennessä.

Roosin mukaan teknisen vian syynä on toisen pään potkurimoottorista hajonnut invertteri. Finnferriesillä on olemassa tähän varaosa, mutta se täytyy toimittaa Oulunsaloon Turun seudulla sijaitsevalta varastolta.

– Vika pitäisi olla korjattuna lauantaihin mennessä, jos kaikki menee niin kuin pitää, Roos kertoo.

Finnferries oli tarkoitus liikennöidä perjantaina iltapäivällä Oulunsalon ja Hailuodon väliä kahdella lautalla. Teknisen vian korjaamisen aikana saaren ja mantereen välillä liikennöi pienempi Meriluoto-lautta.

Meriluodossa on tilaa 10 autolle vähemmän, mikä tarkoittaa, että perjantain aikana saareen pääsee matkaamaan reilut puolet vähemmän liikennettä kuin oli tarkoitus.

– Liikenne saattaa ruuhkautua, jos ihmiset suuntaavat Hailuotoon päin näin hyvällä kelillä, Roos harmittelee.

Uutista päivitetty 12.6.2020 kello 8.23 ja 8.41: lautta ei ole jumissa, vaan päässyt perille Oulunsalon Lauttarantaan. Lautasta hajonnut osa toimitetaan Finnferriesin Turun seudulla sijaitsevalta varastolta.