Oulu: Terwa Towerin huo­neis­to­ho­tel­li ja toi­mis­to­ti­lat jä­te­tään pois

Oikeuden tuomiot: Ou­lu­lais­fes­ti­vaa­lis­ta vaa­dit­tiin oi­keu­des­sa yli 100 000 euron kor­vauk­sia

Polkupyörät: Va­paa­eh­toi­set ke­rä­si­vät Oulun kes­kus­tas­ta 850 hy­lät­tyä pyörää

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Haa­vis­to muis­tut­ti Lav­ro­via Suomen Na­to-op­tios­ta

Pietarissa Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin tavannut ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) muistutti Suomen ja Naton tehneen kumppanuusyhteistyötä vuodesta 1994.

Pietari
Ulkoministeri Pekka Haavisto. Arkistokuva.
Ulkoministeri Pekka Haavisto. Arkistokuva.
Kuva: Mauri Ratilainen

Pietarissa Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin tavannut ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) muistutti Suomen ja Naton tehneen kumppanuusyhteistyötä vuodesta 1994.

Haavisto alleviivasi sitä, että tuoreessa ulko- ja turvallisuuspoliittisessa selonteossa todetaan Suomen olevan sotilasliitoon kuulumaton maa, joka kuitenkin säilyttää mahdollisuuden hakea Naton jäsenyyttä ja jatkaa laaja-alaista Nato-yhteistyötä.

Lavrov oli ensin omassa puheenvuorossa kertonut Venäjän olevan tyytyväinen siihen, että Suomen eduskunta oli päätynyt Nato-suhteista keskustellessaan vahvistamaan Suomen aseman maana, joka ei kuulu sotilaalliseen liittoumaan. Lavrovin mukaan Venäjä pitää tätä merkittävänä asiana Euroopan turvallisuuden ja vakauden kannalta.

Suomi ja EU tuomitsevat Navalnyin vangitsemisen

Pekka Haaviston mukaan Suomi ja EU tuomitsevat Aleksei Navalnyin vangitsemisen. Haaviston mukaan Venäjän ja EU:n suhteet ovat nyt vaikeassa vaiheessa.

Haavisto muistutti EU:n olevan Venäjälle sekä luotettava kumppani että myös sen suurin kauppakumppani, joten hyvät suhteet olisivat kaikkien osapuolten edun mukaista.

Haaviston mukaan EU:ssa oli otettu raskaasti kolmen EU-maan diplomaatin karkotus ulkopoliittisen edustajan Josep Borrellin vierailun aikana. Haaviston näkemyksen mukaan kyseiset diplomaatit toteuttivat normaaleja Wienin sopimuksen mukaisia työtehtäviään.

Lavrov puolestaan syytti EU-diplomaatteja osallistumisesta laittomiin mielenosoituksiin