Kolumni: Monta kotia, monta oikeaa ko­ti­paik­ka­kun­taa

Kuvagalleria: Tuk­ki­lau­tal­la päin Iijoen pärs­kei­tä

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Haa­pa­ve­si Folk -fes­ti­vaa­li saa uuden toi­min­nan­joh­ta­jan – Salla Ah­ven­jär­vi uskoo luvassa olevan so­pi­vas­ti ke­hi­tet­tä­vää ja pe­rin­tei­den kun­nioi­tus­ta

Filosofian maisteri Salla Ahvenjärvi aloittaa lokakuussa Haapavesi Folk -festivaalin uutena toiminnanjohtajana.
Filosofian maisteri Salla Ahvenjärvi aloittaa lokakuussa Haapavesi Folk -festivaalin uutena toiminnanjohtajana.
Kuva: Seppo Aho

Haapavesi Folk -festivaalin uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu Salla Ahvenjärvi. Festivaalin edeltävä toiminnanjohtaja Pirjo Karjalainen luovuttaa paikkansa Ahvenjärvelle lokakuun aikana.

Ahvenjärvi johtaa Haapavedellä myös kaksi vuotta kestävää Voimaa kulttuurista -hanketta, jonka tarkoitus on vakiinnuttaa ja kehittää festivaalia. Haapavesi Folkin taiteellisena johtajana toimii harmonikkataiteilija Teija Niku.

– Haapavesi Folkilla on vankka ja laadukas perusta, joka tarjoaa sopivasti kehitettävää, mutta myös kutsuu kunnioittamaan perinnettä. Luvassa on mielenkiintoisia haasteita esimerkiksi turvallisen tapahtumatuotannon varmistamisessa koronariskin aikana ja kansainvälisen yhteistyön lisäämisessä, Ahvenjärvi toteaa festivaalin julkaisemassa tiedotteessa.

Ahvenjärvi on valmistunut filosofian maisteriksi Turun yliopistosta pääaineenaan kulttuurihistoria sekä yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi Lapin yliopistosta matkailututkimuksen alalta. Hän on aiemmin työskennellyt muun muassa elokuvafestivaalien parissa ja yritysmaailman tehtävissä Unkarissa ja Saksassa.

Kesän 2020 Haapavesi Folk Music Festival peruttiin koronatilanteen vuoksi. Seuraava festivaali on määrä järjestää 1.-3. heinäkuuta 2021.