Vaalitentti: Katso tal­len­ne Kalevan vaa­li­ten­tis­tä, mukana kuusi ni­me­käs­tä eh­do­kas­ta Oulun vaa­li­pii­ris­tä

Pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tok­sen tor­jun­ta ei ole vi­her­hump­paa – maa­pal­lon läm­pe­ne­mi­nen mah­dol­lis­ta saada kuriin

Joukkoliikenne: Oulussa ha­lu­taan ke­hit­tää jouk­ko­lii­ken­net­tä työ­paik­ka- ja asuin­alueil­la – kolme pal­ve­lu­ta­so­vaih­to­eh­toa esillä rat­kai­suik­si

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva 2 kk 59,90 euroa

H1N1-ro­ko­te­tes­taus­ta suo­ma­lais­lap­sil­la jo ensi kuussa?

Sikainfluenssarokotetta aletaan testata ihmisillä myös Suomessa, kertoo Yle uutiset. Testien on määrä alkaa ensi kuun puolivälissä.

Sikainfluenssarokotetta aletaan testata ihmisillä myös Suomessa, kertoo Yle uutiset. Testien on määrä alkaa ensi kuun puolivälissä.

Ihmistestauksilta puuttuu toistaiseksi viranomaisten lupa. Tutkimushanke etenee ensi tiistaina eettisen lautakunnan käsiteltäväksi. Varsinaisen tutkimusluvan antaa Lääkelaitos.

Tutkimusta johtaa Tampereen yliopiston rokotetutkimuskeskus, mutta hankkeen taustalla on ranskalainen rokotevalmistaja. Tutkimuksessa testataan 450 lasta, jotka ovat iältään puolesta vuodesta 17-vuotiaisiin. Aikuisilla rokotetta testataan Ranskassa.

Tampereen yliopiston rokotekeskuksen johtajan Timo Vesikarin mukaan lapset ovat erityinen riskiryhmä, minkä vuoksi rokotetta halutaan myös käyttää lapsilla mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Jos luvat myönnetään ja testeissä ei ilmene mitään poikkeavaa, rokote voi olla kaupoissa ennen vuodenvaihdetta.