Fo­rum24: Hal­li­kai­nen sanoo to­ri­ho­tel­lin ra­ken­ta­mi­sen käyn­nis­ty­vän suunn­tel­mien mu­kai­ses­ti

MGP Services Oy:n Jyrki Hallikainen sanoo, että torille suunniteltu hotellihanke käynnistyy toukokuussa suunnitelmien mukaan maanrakentamisella, kertoo Forum24.

Työmaa-alueella on tehty tähän mennessä vain kaukolämmön siirtotöitä. Arkistokuva.
Työmaa-alueella on tehty tähän mennessä vain kaukolämmön siirtotöitä. Arkistokuva.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oulun kaupunki pyytää selvitystä suunnitellun torihotellin rakennuttajalta tontin maankäytöstä. MGP Services Oy:n Jyrki Hallikainen sanoo, että hanke käynnistyy toukokuussa suunnitelmien mukaan maanrakentamisella, kertoo Forum24.

Kaupunki pyytää MGP Servicesiltä selvitystä 21. toukokuut mennessä. Yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikin mukaan yhtiöltä tarvitaan selvitystä sen tavoitteesta kauppahallin viereisen tontin rakentamisen suhteen.

Työmaa-alueella on tehty tähän mennessä vain kaukolämmön siirtotöitä. Matinheikin mukaan kaupunki päättää jatkotoimista, kun toimija on antanut selvityksensä.

Rakennuttajalta odotettiin huhtikuun aikana sijoituslupahakemusta tontin ulkopuolelle tulevista asioista kuten työmaan aitauksesta. Lupaa ei kuitenkaan ole haettu.

Huhtikuussa kerrottiin, että tontille suunnitellun hotellin huoneiden lukumääräjakauma olisi muuttumassa, mistä tulisi lisää rakennuslupaprosesseja. Hankkeella on kuusi voimassa olevaa rakennuslupaa.

Alun perin torihotellin yrittäjä haki lupaa viisikerroksiseen noin 178-huoneiseen hotelliin, mutta sitä kaupunki ei myöntänyt. Uudessa poikkeuslupahakemuksessa kerroslukua madallettiin neljään, ja lupa heltisi. Voimassa olevassa rakennusluvassa huoneiden määrä on 129.

Forum24:n uutinen.