Kolumni: Mol­do­van se­pa­ra­tis­ti­alueel­la Trans­nist­rias­sa jän­nit­teet tun­tui­vat jo vuonna 2019

Kevään ylioppilastulokset: Katso listoja Oulun ja muun Poh­jois-Poh­jan­maan uusista yli­op­pi­lais­ta

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Fin­lay­son toi­mit­taa Huol­to­var­muus­kes­kuk­sel­le yli 60 mil­joo­naa suu-ne­nä­suo­jain­ta – mukana kau­pas­sa on myös ou­lu­lai­nen MedKit Finland

Suomalainen kodintekstiilivalmistaja Finlayson toimittaa Huoltovarmuuskeskukselle suu- ja nenäsuojaimia yhteistyössä oululaisen ensihoitotuotteiden tavarantoimittajan MedKit Finlandin kanssa. Kaupassa on sovittu yli 60 miljoonan suojaimen toimittamisesta.

Tilatut suojaimet täyttävät terveydenhuollon laatuvaatimukset. Toimitettavat suojaimet ovat Kiinassa valmistettavia kertakäyttöisiä kirurgisia suu-nenäsuojaimia. Tuotteet saapuvat Huoltovarmuuskeskukselle lähiviikkoina.

Finlayson toimittaa Huoltovarmuuskeskukselle yhteistyössä MedKit Finlandin kanssa lähiviikkoina 60 miljoonaa suu-nenäsuojainta.
Finlayson toimittaa Huoltovarmuuskeskukselle yhteistyössä MedKit Finlandin kanssa lähiviikkoina 60 miljoonaa suu-nenäsuojainta.
Kuva: Jussi Leinonen

Kiinalainen valmistaja valikoitui sillä perusteella, että valmistaja pystyy tuottamaan tarpeeksi nopeasti tarkat laatukriteerit täyttäviä suojaimia.

MedKit Finland toimii suu-nenäsuojaintilauksen maahantuojana. Yrityksen toimitusjohtaja on Oulun kaupunginhallituksen jäsen Minna Åman-Toivio (kok.).

– Finlaysonia ja MedKitiä yhdisti halu auttaa ja kääriä hihat nopeasti. Teimme hankinnan eteen paljon työtä. Hankkeen mahdollistivat kevään aikana rakennetut verkostot, ostokanavat ja ilmasilta, kertoo Åman-Toivio Finlaysonin tiedotteessa.

Yritykset toteuttavat kaupan ilman voittoa osallistuakseen koronan vastaiseen kamppailuun. Finlaysonin mukaan vastuullisten toimijoiden tehtävä on osallistua koronaviruksen aiheuttamien vahinkojen korjaamiseen myös ilman kaupallista hyötyä.

– Suomen ja Finlaysoninkin kannalta tärkeintä on pitää toinen aalto kurissa, jotta koulut, päiväkodit ja koko yhteiskunta pysyvät auki, kertoo Finlaysonin myyntijohtaja Mikko Koponen yhtiön tiedotteessa.

Suojaimet päätyvät Huoltovarmuuskeskuksen varmuusvarastoon, josta niitä jaetaan sosiaali- ja terveydenhuollon käyttöön.

– Korona-aikana suojavarusteiden kulutus on moninkertainen normaaliin verrattuna. Kauppa Finlaysonin kanssa täydentää sujuvaa hankintatoimintaamme, kertoo Huoltovarmuuskeskuksen suojainhankintayksikön johtaja Rain Mutka.

Finlaysonin kertoman mukaan Huoltovarmuuskeskuksen tekemä kumppaniauditointi ja sopimusneuvottelut olivat perusteelliset. Koposen mukaan yritystä ei päästetty prosessissa helpolla.