Asuminen: Oulun Lip­po­ran­nan kort­te­lis­ta löytyi poik­keuk­sel­li­nen ma­ja­paik­ka, joka pois­tet­tiin käytön puut­teen vuoksi

Sotaharjoitukset: Ou­lu­lai­nen Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taa­maan ja suureen Na­to-har­joi­tuk­seen

Tuulivoima: Vesa Hakola tietää, mitkä ovat maan­omis­ta­jan su­den­kuo­pat tuu­li­puis­to­jen suhteen

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Fin­ger­soft pe­rus­taa ark­ki­teh­ti­osas­ton kort­te­liin pe­li­kam­puk­sen – ky­sees­sä mil­joo­na­kaup­pa

Oulun keskustassa sijaitsevan Oulun yliopiston arkkitehtiosaston tilat on myyty peliyhtiö Fingersoftille ja rakennusliike Rakennusteholle.

Fingersoft perustaa pelikampuksen arkkitehtiosaston kortteliin. Arkkitehtiosaston vanhat tilat sijaitsevat Oulun keskustassa.
Fingersoft perustaa pelikampuksen arkkitehtiosaston kortteliin.
Fingersoft perustaa pelikampuksen arkkitehtiosaston kortteliin.
Kuva: Fingersoft

Oulun keskustassa sijaitsevan Oulun yliopiston arkkitehtiosaston tilat on myyty peliyhtiö Fingersoftille ja rakennusliike Rakennusteholle. Hill Climb Racing -mobiilipelistään tunnetuksi tullut Fingersoft perustaa kortteliin pelikampuksen.

Fingersoft muuttaa Aleksanterinkadulle nykyisestä paikastaan Kempeleestä. Tavoitteena on luoda Ouluun pelialan kansainvälinen keskus. Fingersoft aikoo kerätä kortteliin myös muita pelialan toimijoita kuten aloittavia yrityksiä ja alan koulutusta.

Fingersoftin toimitusjohtaja Teemu Närhi lupailee, että kortteliin saadaan peliyhtiön kannalta unelmien toimipaikka sekä Oulun parhaat saunatilat.

Rakennustehon toimitusjohtaja Jaakko Moilanen kehuu Fingersoftin suunnitelmia.

– Uskomme Fingersoftin suunnitteleman pelialan keskuksen olevan kaupungin kehitykselle samalla tavalla merkityksellinen virstanpylväs kuin Teknologiakylän perustaminen yli 30 vuotta sitten, Moilanen sanoo.

Aleksanterinkadulla tiloja on 4536 kerrosneliömetriä. Kauppasummaa ei paljasteta, mutta osapuolet kertovat rahaa liikuteltavan miljoonia euroja.

Korttelin historia ulottuu 1800-luvulle saakka, ja osalla rakennuksista on suojelumerkintä. Rakennukset ovat suhteellisen hyväkuntoisia. Sisätilojen pintaremontteihin investoidaan kuitenkin miljoonia euroja.

Suomen Yliopistokiinteistöt myy Aleksanterinkadun rakennukset, koska Oulun yliopiston toiminta muuttaa vuoden 2016 lopussa Linnanmaalle. Yliopisto jatkaa toimintaansa rakennuksissa siihen saakka.

Juttua muokattu 24.9. kello 13.06. Rakennusten kuntoa tarkennettu.