Showpaini: Näin yli­opis­to­tut­ki­jas­ta kuo­riu­tuu yli­voi­mai­nen Va­lio­yk­si­lö

Sää: Kolea kesäsää vaihtuu ensi vii­kol­la läm­pi­mään

Huumeet: Kier­sim­me aut­ta­jien kanssa huu­mei­den käyt­tö­pai­kat Oulun kes­kus­tas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Fi­nans­si­ala ry: Suomeen re­kis­te­röi­dyis­tä si­joi­tus­ra­has­tois­ta lu­nas­tet­tiin hel­mi­kuus­sa 849 mil­joo­naa euroa – sota Uk­rai­nas­sa näkyy Eu­roo­pan ja etenkin Suomen osa­ke­mark­ki­noil­la

Sijoittajien epävarmuus lisääntyi helmikuussa, kertoo Finanssiala ry tiedotteessaan. Suomeen rekisteröidyistä sijoitusrahastoista lunastettiin helmikuussa yhteensä 849 miljoonaa euroa.

Koko Euroopan osakemarkkinat heikkenivät nopeasti helmikuun lopussa Venäjän hyökättyä Ukrainaan ja Finanssiala ry:n mukaan lasku on ollut nopeaa etenkin Suomessa. Laskun taustalla ovat EU:n ja Yhdysvaltojen asettamat talouspakotteet venäläisille toimijoille ja vientirajoitukset, mutta myös Venäjällä toimivien länsimaisten yritysten toiminnan vaikeutuminen ja vetäytyminen maan markkinoilta.

– Suomen kahdenvälinen kauppa Venäjän kanssa on vuosien varrella vähentynyt, mutta on edelleen suhteellisesti suurempaa kuin euroalueen maiden kauppa Venäjän kanssa keskimäärin. Sijoittajat myivät sijoituksia suhteessa enemmän Helsingin pörssistä kuin muualla euroalueella, Finanssiala ry. kertoo tiedotteessaan.

Finanssialan mukaan rahastoihin sijoitettu pääoma pieneni myös markkinakehityksen vuoksi. Rahastopääoman yhteenlaskettu arvo oli helmikuun lopussa 149 miljardia euroa.

Vaihtoehtoisiin rahastoihin sijoitettiin helmikuussa uutta pääomaa yhteensä 38 miljoonaa euroa. Yhdistelmärahastoista lunastettiin yhteensä 75 miljoonaa euroa, pitkän koron rahastoista 583 miljoonaa euroa ja lyhyen koron rahastoista 230 miljoonaa euroa pääomaa.

Venäjän hyökkäys nosti selvästi myös öljyn ja maakaasun markkinahintaa, jonka myötä euroalueen kuluttajahintainflaation odotetaan kiihtyvän edelleen.

Finanssiala ry on suomalaisten finanssialan toimijoiden edunvalvojajärjestö, jonka jäsenistöön kuuluu pankkeja, vakuutusyhtiöitä, sijoituspalvelu- ja rahastoyhtiöitä.