Kesähelmi: Pe­rä­me­ren saa­ris­toon pääsee ke­sä­ret­kel­le ve­neel­lä

Onnettomuudet : Metsä Fibren Kemin bio­tuo­te­teh­taan työ­maal­la kuo­le­maan joh­ta­nut ta­pa­tur­ma

Fi­naa­li­paik­ka jäi Suomen ai­tu­ri­naisil­ta haa­veek­si – Neziri: "Ei täältä pet­ty­nee­nä voi lähteä, kun tuli kauden paras aika"

Nooralotta Neziri, Annimari Korte ja Reetta Hurske eivät yltäneet finaaliin Dohan MM-kisojen pika-aidoissa.

Nooralotta Neziri juoksi kauden parhaan ajan Dohan MM-kisojen välierässä.
Nooralotta Neziri juoksi kauden parhaan ajan Dohan MM-kisojen välierässä.
Kuva: SRDJAN SUKI

Nooralotta Neziri oli suomalaisista vauhdikkain Dohan MM-kisojen aita-juoksun välierissä. Neziri selvisi 100 metristä ja kymmenestä aidasta ajassa 12,89.

Erien aikavertailussa Neziri oli 14:s. Kahdeksan parhaan finaalin viimeinen paikka lohkesi ajalla 12,65, joten finaali olisi edellyttänyt suomalaisilta selvää Annimari Korteen Suomen ennätyksen 12,72 alitusta.

Korte oli aikavertailun 17:s ajalla 12,97 ja Reetta Hurske 21:s ajalla 13,24, joten suomalaiset olivat MM-kisoissa selkeää välierätasoa.

–  Minulla oli salainen haave, että olisin päässyt finaaliin, Neziri tunnusti välierien jälkeen, mutta totesi sen jääneen varsin kaukaiseksi unelmaksi.

–  Ehkä omaan ennätykseen (12,81) olisi voinut olla mahdollisuudet, mutta pidän tätäkin juoksua ihan onnistuneena. Minulla on takana monta arvokisaa, joissa olen alisuorittanut, mutta tähän voin olla ihan tyytyväinen, Neziri arvioi juoksuaan.

–  Tuli sentään kauden paras tulos.

Nooralotta Nezirin kommentit välieräjuoksun jälkeen Dohan MM-kisoissa.
Video: MTV

Neziri jäi jälleen vastustajistaan lähdössä ja alkukiihdytyksessä. Hän tunsi silti onnistuneensa paljon paremmin kuin alkuerissä.

–  Luulen, että lähtöni oli tänään perustasoani. Mutta siihen täytyy paneutua ensi kaudeksi, koska hyvä lähtö on sitä vaikeampi saada, mitä tiukempi ja jännittävämpi kilpailu, Neziri pohti.

Neziri haluaa eroon vammoista

Toisesta aidasta seitsemännelle Neziri tuli hurjasti. Viimeisillä aidoilla hän meni tapaansa aidan päälle, mistä seurasivat vauhtia hidastaneet vastaponnistukset.

Ensi kaudeksi Neziri toivoo ennen kaikkea parempaa terveyttä. Dohassa hän juoksi keskikesän kolhujen jäljiltä nilkat teipattuina, mutta ilman kortisonia ja särkylääkkeitä.

–  Kaipasin kesällä tiukkoja kilpailuita, mutta puoleen niistä pääsin vain joko kortisonin tai kipulääkkeiden avulla. Suoritusvarmuus ei noussut sen takia ihan parhaimmilleen, Neziri kertasi kesäänsä.

Dohan matkan jälkeen Neziri lomailee synnyinseuduillaan Porissa. Ohjelmassa on myös sponsoritilaisuuksia.

Korte pääsee huolitta olympiavuoteen

Korte juoksi välierissä saman ajan 12,97 kuin alkuerissä.

–  Alkuerissä juoksin ajan varovaisesti, mutta riskillä ei mennyt sen kovempaa. Etummainen jalka osui toiseen aitaan ja kolhin sen jälkeen varmaan viittä muuta, Korte harmitteli.

–  Tein parhaani, mutta en oikein löytänyt latausta enkä keskittymistä tähän kilpailuun.

Annimari Korte kommentoi MM-kisojen välieräjuoksua sunnuntaina.
Video: MTV

Korte tunsi jo etukäteen, että hänen on vaikea saada välierään parasta latinkia, kun hän on saavuttanut ja ylittänyt jo kaikki tavoitteensa.

Eikä Korte uskonut välierämahdollisuuteen.

–  En ole vielä sillä tasolla, että voisin päästä finaaliin ja todella menestyä, Korte korosti.

Tokion 2020 olympialaisissa hän toivoo tilanteen jo muuttuvan.

–  Olen saanut niin paljon tukijoita, että ensi kausi on turvattu taloudellisesti. Voin ensi kertaa valmistautua kauteen kuten haluan, joten odotan ensi vuodelta paljon, Korte kertoi.

Korte suunnitteli illaksi salmiakkiherkuttelua. Dohan matkan jälkeen hän lomailee viikon Italiassa ja jatkaa lomaa sen jälkeen sponsoritapaamisten ohessa Suomessa.

Hurske pehmeni välierään

Hurske ei saanut juoksun alkuun tavanomaista imua, jolla hän on maailmalla kovaa tasoa seitsemännelle aidalle asti. Kaiken lisäksi hän joutui väistämään radalleen kaatunutta Belgian Anne Zagrea juuri ennen maaliviivaa.

–  Se väistö oli minulta päivän paras suoritus, Hurske tokaisi.

–  Lähtö ei ollut parasta tasoani eikä kiihdytys yhtä hyvä kuin eilen. Olin pehmeämpi kuin alkuerissä.

Reetta Hurske kommentoi välieräjuoksuaan Dohan MM-kisoissa sunnuntaina.
Video: MTV

Hurske oli pettynyt.

–  Ei vain onnistunut tänään. Minulla oli ehkä halua liikaa, Hurske arveli.

Hurske lomailee MM-matkan jälkeen viikon Tampereella ja perään viikon Italiassa.