Fimea avaa toi­mi­pis­teen Ouluun – "Mo­ni­paik­kai­suus turvaa paitsi Fimean omaa toi­min­ta­ky­kyä myös lääk­kei­den käyt­tä­jien tur­val­li­suut­ta"

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea kertoo tiedotteessaan, että se avaa kesällä uuden toimipisteen Ouluun.

Virasto toimii monipaikkaisesti jo viidellä paikkakunnalla. Päätoimipaikka on Kuopiossa, ja toimipisteitä on nyt avautuvan Oulun lisäksi myös Helsingissä, Tampereella ja Turussa.

– Meille tärkeintä on ammattitaitoinen ja asiantunteva henkilöstö, ja haluamme hyödyntää digitalisaation tarjoamia mahdollisuuksia, sanoo sisäisten palvelujen johtaja Sari Kujala tiedotteessa.

– Monipaikkaisuus turvaa paitsi Fimean omaa toimintakykyä myös lääkkeiden käyttäjien turvallisuutta sekä lääke- ja laitealan toimijoiden toimintaa hyvällä tavalla.

Lääkinnällisten laitteiden, alan toimijoiden ja laitetutkimusten valvontatehtävät siirtyivät Valvirasta Fimeaan vuoden 2020 alussa. 

– Uskomme, että monipaikkaisuus on meille suuri etu myös näissä valvontatehtävissä. Olemme viime aikoina havainneet, että Fimea on haluttu työpaikka ja se, että osaavan henkilökunnan palkkaaminen onnistuu paikkakunnasta riippumatta vain lisää houkuttelevuuttamme rekrytointitilanteissa, pohtii Kujala.

Fimean Oulun toimipiste sijaitsee Oulun yliopistollisen sairaalan kampusalueella, osoitteessa Kastellin tutkimuskeskus, Aapistie 1. Samassa rakennuksessa toimivat Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Työterveyslaitos, Oulun yliopisto sekä muutamat terveys- ja hyvinvointialan yritykset.

Valtion toimitilastrategian mukaisesti valtion virastot hyödyntävät mahdollisuuksien mukaan myös yhteiskäyttöisiä tiloja kuten aula- ja sosiaalitiloja sekä kokoushuoneita.