Sotaharjoitukset: Ou­lu­lai­nen Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taa­maan ja suureen Na­to-har­joi­tuk­seen

Yritykset: Kem­pe­le­läi­sen Lehdon työ­ka­lu­ja huu­to­kau­pa­taan nyt pilk­ka­hin­taan

Vastaa kyselyyn: Pitääkö hiih­to­lo­mal­la hiih­tää?

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Fes­ti­vaa­lit, vii­mei­nen lo­ma­vii­kon­lop­pu ja hel­tei­nen sää – kuluva vii­kon­lop­pu on ollut Oulussa po­lii­sil­le ta­val­lis­ta vilk­kaam­pi

Kulunut viikonloppu on ollut Oulussa poliisille kiireinen.
Kulunut viikonloppu on ollut Oulussa poliisille kiireinen.
Kuva: VESA JOENSUU/arkisto

Kuluva viikonloppu on ollut Oulun poliisille tehtävämäärien puolesta vilkkaampi kuin normaali kesäviikonloppu. Poliisilla on ollut runsaasti järjestyshäiriötehtäviä julkisilla paikoilla pääasiassa Oulun keskustassa.

Päihtyneitä ihmisiä, nahistelua, sammumisia ja rattijuopumuksia, poliisin johtokeskuksesta luetellaan viikonlopun tehtäviä.

Viikonlopun tarkkoja tehtävämääriä ei ole toistaiseksi saatavilla, mutta johtokeskuksen mukaan viikonloppu on ollut selvästi työläämpi kuin muut kesän viikonloput. Esimerkiksi heinäkuun viikonloput jäivät rauhallisiksi muun muassa viileiden säiden vuoksi.

Lauantain vastainen yö oli poliisin havaintojen mukaan sunnuntain vastaista vilkkaampi.

Poliisista arvellaan, että syy viikonlopun tehtävien suureen määrään on monen tekijän summa. Viikonloppu oli helteinen ja yöt lämpimiä, koululaisille ja opiskelijoille viikonloppu oli viimeinen ennen loman loppua, ja Kuusisaaressa keskustan läheisyydessä järjestettiin Varjo-festivaali.

Festivaali ei kuitenkaan yksinään aiheuttanut tavallista enemmän tehtäviä, eikä itse festivaalialueella ollut poliisin tietojen mukaan normaalista poikkeavaa määrää tehtäviä.

Myös koronarajoitusten höllennyttyä elokuun alussa poliisissa on huomattu, että ihmiset ja erityisesti nuoret ovat kokoontuneet enemmän yhteen.