Fen­no­voi­man hal­lin­to­ra­ken­nuk­sen ra­ken­ta­mi­nen alkaa Py­hä­joel­la – työn tar­koi­tus val­mis­tua vuoden 2022 alussa

Hallintorakennus on osa urakkasopimusta, johon kuuluu myös Hanhikivi 1 -ydinvoimalan laitostoimiston rakentaminen.

Hallintorakennuksen on tarkoitus valmistua vuoden 2022 alussa.
Hallintorakennuksen on tarkoitus valmistua vuoden 2022 alussa.
Kuva: Fennovoima Oy

Fennovoiman hallintorakennuksen rakentaminen Hanhikiven nimellä alkaa Pyhäjoella kesällä 2020. Rakennuksen on tarkoitus valmistua vuoden 2022 alussa. Työt toteuttaa Lehto Groupiin kuuluva Lehto Tilat Oy.

– Hallintorakennuksen rakentamisen aloittaminen on yksi merkittävä välietappi valmistautuessamme voimalaitoksen rakentamisvaiheeseen. Kun voimalaitosrakentaminen käynnistyy, henkilöstömäärämme alueella kasvaa voimakkaasti, ja nyt saamme hyvät toimistotilat vastaamaan tähän tarpeeseen, Juha Nurmi Fennovoimalta kertoo tiedotteessa.

Hallintorakennus on osa urakkasopimusta, johon kuuluu myös Hanhikivi 1 -ydinvoimalan laitostoimiston rakentaminen. 30 miljoonan euron hanke tarkoittaa rakennusvaiheessa 160 henkilötyövuotta.

Reilun 10 000 neliömetrin hallintorakennuksesta tulee kuusikerroksinen. Toimistotilaa on noin 300 henkilölle. Lisäksi rakennuksessa on kokoushuoneita, henkilöstöravintola sekä koulutussiipi. 

Laitostoimiston rakentaminen alkaa hallintorakennuksen valmistuttua. Viisikerroksinen laitostoimisto sisältää toimistotiloja noin 250 henkilölle sekä siivous- ja sosiaalitilat. Laitostoimisto toimii Fennovoiman työmaatoimistona voimalaitoksen rakentamisvaiheessa. Laitostoimiston laajuus on noin 7 200 neliömetriä. 

Fennovoiman tavoitteena on saada ydinenergialain mukainen rakentamislupa vuonna 2021 ja aloittaa voimalaitoksen kaupallinen käyttö vuonna 2028.