Oulu: Katso, mistä löytyy Oulun seit­se­män ou­doin­ta muis­to­merk­kiä

Väkivaltarikokset: Hei­nä­pään tapon yritys oli miehen ja naisen välinen vä­ki­val­tai­nen riita

Valmistuneet: Katso am­mat­tiin val­mis­tu­nei­den ni­mi­lis­to­ja

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Fen­no­voi­ma löysi itsensä lopulta um­pi­ku­jan päästä, sieltä ulos tulo voi tulla kal­liik­si

Fennovoiman maanantainen ilmoitus varmistaa sen, ettei Pyhäjoelle nouse ainakaan venäläistä ydinvoimalaa. Päätös katkaisee työt Hanhikivellä ja aiheuttaa isoja tappiota suomalaisillekin. Vaihtoehtoisesta toteuttajasta ei ole tietoa.

Ei yllättävä mutta silti järisyttävä uutinen Pyhäjoelle, Pohjois-Pohjanmaalle ja koko valtakunnalle. Näin voi kuvata Fennovoiman maanantaista ilmoitusta päättää Pyhäjoelle suunnitellun ydinvoimalan laitostoimitussopimus venäläisen RAOS Projectin kanssa.

Iso osa päätöksen seurauksista on hämärän peitossa, mutta olennaisin tiedetään: Pyhäjoelle ei nouse venäläistä ydinvoimalaa. Se, nouseeko Pyhäjoelle jonkun muun rakentajan toteuttama ydinvoimala, on täysin hämärän peitossa.

Monella taholla, ei vain Pyhäjoen suunnalla, pidetään nyt käsiä ristissä, jotta vaihtoehtoinen toimittaja löytyisi. Esimerkiksi omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) toivoi maanantaina, että hanke toteutuisi uudella kokoonpanolla ja vahvemmalla pohjalla.

Fennovoiman hallituksen puheenjohtaja Esa Härmälä piti liian aikaisena spekuloida uutta laitostoimittaja. Hänen mukaan asiasta ei ole käyty sellaisia keskusteluja, joista kannattaisi mainita.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.