Punkkilive: Oulusta ropisee reip­paas­ti punk­ki­ha­vain­to­ja vä­ki­lu­kuun nähden

Rakentaminen: Poh­jan­tien varteen kaa­vail­laan 60-met­ris­tä tor­ni­ta­loa

Mielipiteet: Tuu­li­voi­ma tappaa lin­tu­ja, mutta voi­ma­loi­den maa­la­mi­nen vä­hen­täi­si lin­tu­kuo­le­mien määrää

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Evan­ke­lis­lu­te­ri­lai­nen seu­ra­kun­ta ja he­rä­tys­liik­keet ovat olleet ra­ken­ta­mas­sa ai­neel­li­ses­ti ja hen­ki­ses­ti vau­ras­ta Suomea

Koin melkoisen mukavan yllätyksen 20.11. Kalevasta, jossa lehden päätoimittaja Sanna Keskinen otsikoi palstansa ”Uskonto vaikuttaa politiikassa, mutta sitä ei sanota ääneen.”

Kirjoituksen asiasisältö oli, että uskonnolla on yhteys myös puoluepolitiikkaan ja johtopäätös kehotti äänestäjiä paneutumaan seurakuntavaalien listoihin ja ehdokkaiden taustoihin, jotta osattaisiin äänestää enemmän järjen kuin tunteen pohjalta. ”Miksi siis vaieta asioista, jotka joka tapauksessa ovat olemassa?”, päätoimittaja päätti kolumninsa.

Kirjoituksen yllätyksenä koin, että Kalevan linja olisi muuttumassa. Ei ole kauankaan, kun tarjosin Kalevan yleisönosastoon uskontoon liittyvää kirjoitusta, joka torjuttiin.

Muutamia piirteitä pohjoissuomalaisesta poliittisesta historiasta. Evankelisluterilainen seurakunta ja herätysliikkeet ovat olleet rakentamassa aineellisesti ja henkisesti vaurasta Suomea. Pohjois-Suomessa on vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen positiivinen merkitys ollut suuri aina 1860-luvulta lähtien.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.