Kadonneet: Suun­nis­tus­ki­sa sai uuden kään­teen, kun Mu­hok­sen met­säs­tä löytyi Kel­los­ta ka­don­nut nainen

Peruskoulu: Ou­lu­lais­opet­ta­ja kertoo, mikä kä­si­työn ope­tuk­ses­sa meni pieleen

Video: Bussi ajoi tör­keäs­ti päin pu­nai­sia Kai­jon­har­jus­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

EU:n el­py­mis­pa­ket­ti sai hy­väk­syn­nän kaik­kien jä­sen­mai­den par­la­men­teil­ta

Bryssel
Budjettikomissaari Johannes Hahn ilmoitti, että EU:n elpymispaketti on hyväksytty kaikkien jäsenmaiden parlamenteissa. Arkistokuva.
Budjettikomissaari Johannes Hahn ilmoitti, että EU:n elpymispaketti on hyväksytty kaikkien jäsenmaiden parlamenteissa. Arkistokuva.
Kuva: JOHANNA GERON / POOL

EU:n elpymispaketin mahdollistava budjettipäätös on saanut hyväksynnän kaikkien jäsenmaiden parlamenteilta tviittasi budjettikomissaari Johannes Hahn torstaina. Viimeisimpänä elpymispaketti on saanut siunauksen Puolan ja Itävallan parlamenteilta.

Hahnin mukaan seuraavat askeleet voidaan viedä läpi niin, että komissio pääsisi ottamaan elpymispaketin mahdollistavaa lainaa markkinoilta kesäkuussa.

Elpymispaketin eteneminen vaati hyväksynnän jokaiselta jäsenmaalta. Niin sanottu omien varojen päätös mahdollisti sekä EU:n 750 miljardin euron elpymispaketin että seitsenvuotisen budjetin, joka on kooltaan noin 1 074 miljardia euroa.

Suomessa eduskunta kävi elpymispaketista pitkittyneen keskustelun. Paketti lopulta hyväksyttiin eduskunnassa viime viikolla.