Ukrainan sota: Oulun uk­rai­na­lai­set muut­ta­vat nyt omiin asun­toi­hin, Help Cen­te­ril­lä kii­reis­tä aikaa

Luitko jo tämän: Hevosia vä­ki­val­loin kä­sit­te­le­vät ken­git­tä­jät ovat ylei­nen, mutta vaiettu ilmiö

Vanhat kuvat: Näin pik­ku­jou­lu­ja on juh­lit­tu Oulussa 2000-lu­vul­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

EU- ja ta­lous­po­li­tiik­ka ovat hal­li­tuk­sen vas­tuul­la – pre­si­dent­ti Nii­nis­tön olisi vii­saam­paa väl­tel­lä kan­nan­ot­to­ja näistä tee­mois­ta

Kultaranta-keskusteluissa presidentti Sauli Niinistö otti näkyvästi kantaa EU:n talouslinjauksiin. Valistunutta keskustelua pitää käydä. Suomen EU-politiikka kuuluu kuitenkin hallitukselle. Presidentin on oltava ulostuloissaan varovainen.

Tällä kertaa presidentti Sauli Niinistöllä tuskin oli vaikeuksia ratkaista sitä, mikä teema pitää nostaa tämänvuotisten Kultaranta-keskustelujen aiheeksi. Koronapandemiaa oli mahdoton sivuuttaa.

Pandemia jos jokin liittyy tiiviisti myös turvallisuuteen. Nyt tarkoitus oli luodata sitä, miltä Suomi ja maailma näyttävät pandemian jälkeen.

Sunnuntain keskustelujen isoin lataus liittyi tällä kertaa kohtaamiseen, johon osallistui valtiollisten päättäjiemme kolmen kärki: Niinistö, pääministeri Sanna Marin (sd.) ja eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk.)

Jännitteitä oli ilmassa aiemmin keväällä nähdyn väännön jälkeen. Tuolloin Niinistö viestitti hallitukselle, että korona-asioiden hoito voisi hyötyä asiantuntijoista koostuvan "kriisinyrkin" perustamistesta hallituksen tueksi.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.